| Ένα προσωπικό σημείωμα |

 

Ενώ έχετε δώσει πολλές ιδεές για τα επόμενα άρθρα, ήθελα σήμερα  να μοιραστώ μαζί σας τα παρακάτω. Πριν από δύο χρόνια,αυτός είχε απογοητευτεί από την τότε επόμενη γνωριμία του και εγώ είχα απλώσει ως άλλη καλή φίλη τον ώμο μου για να κλάψει. Αφού άκουγα,λοιπόν, όλα όσα την έκαναν ακατάλληλη για σχέση,του έκανα μία και μόνο ερώτηση: «Γιατί ενώ έβλεπες όλα τα σημάδια,μπήκες να το προσπαθήσεις;».

  «Oι προσδοκίες. Λιάνα σου το δίνω και εσένα ως συμβουλή,μην έχεις προσδοκίες,αυτές είναι που σκοτώνουν τα πάντα». Περιττό να σας πω ότι για μια στιγμή έχασα ακοή,γεύση και επαφή πραγματικότητας. Ήταν ίσως η ψυχρότητα με την οποία ξεστόμισε αυτές τις λέξεις, ήταν ίσως ότι για εμένα όλη η ζωή μου ήταν βασισμένη πάνω στις προσδοκίες…Κάπως η αλήθεια του με «χτύπησε» απότομα και δεν μου έκατσε καλά.

  Από την ώρα που θυμάμαι τον εαυτό μου να αναπνέω είχα προσδοκίες. Ό,τι είχα ξεκινήσει στη ζωή μου μέχρι σήμερα το ξεκίνησα με αυτές δίπλα μου,καθώς  ήθελα πάντα να προβλέπω το μέλλον, ήθελα πάντα να τα έχω όλα σχεδιασμένα στο μυαλό μου ώστε με βεβαιότητα να πετύχουν. 2 χρόνια  μετά από αυτή του τη κουβέντα και έπειτα από πλήρης σχεδόν κατάρρευση σχεδίων μου άψογα μελετημένων,θέλω να του πω ότι είχε απόλυτο δίκιο.

  Οι προσδοκίες μου με έχουν κάνει να κλαίω για να μπορέσω να κοιμηθώ, οι προσδοκίες μου με έχουν κάνει να θυμώνω με τον εαυτό μου που προσπάθησα για ανθρώπους , οι προσδοκίες μου με έχουν απογοητεύσει τόσο ώστε να αμφισβητώ αν όλα αυτά που λέω πως θέλω στη ζωή έχουν αξία για να επιμείνω. Γιατί αυτή η τελειότητα που περιμένουμε απο τη ζωή είναι ίσως και η εγγύηση της δυστυχίας μας τελικά.

  Η ανάγκη μας να εκπληρώσουμε την τέλεια εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας για τη ευτυχία,δεν μας αφήνει να ακούμε και να αισθανόμαστε ποιοι είμαστε και ποιοι είναι απέναντι μας. Δεν πάμε να γνωρίσουμε τον Κώστα αλλά θέλουμε να δούμε αν ο Κώστας θα εκπληρώσει τις προσδοκίες μας για τη τέλεια σχέση που θα λέμε στις φίλες μας. Δεν πάμε να βρούμε τι αγαπάμε ΕΜΕΙΣ σε αυτή τη ζωή να κάνουμε,αλλά πάμε να βρούμε τον τρόπο που μας έχουν πει ότι βγαίνουν τα λεφτά για να γίνουμε ευτυχισμένοι. Και όταν η εικόνα αυτή δεν εκπληρώνεται τότε νομίζουμε πως κάτι πηγαίνει τελείως στραβά με τη ζωή μας.

  Ίσως,  μετά από όλα αυτά,  δεν είναι στραβός ο γυαλός,αλλά στραβά να αρμενίζουμε. Ίσως η Ιθάκη να υπάρχει και εμείς να έχουμε βάλει πλώρη για Μύκονο. Και όταν τελικά δεν κοιτάς εκεί που θέλεις να πας, να καταλήγεις εκεί ακριβώς που χρειαζόσουν να είσαι.

περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: Σχέσεις

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Όλοι αγαπούν την ανεξάρτητη γυναίκα μέχρι να απειλήσει το εγώ τους

Χρειάζεται θάρρος για να αγαπάς μια ανεξάρτητη γυναίκα. Εάν δεν είσαι ο ίδιος ανεξάρτητος …