Απόδραση στα Μετέωρα Εξοπλίσου με καλή διάθεση και όρεξη για μία πανέμορφη βόλτα μέσα στη φύση

Ένας pocket size προορισμός σε μικρή απόσταση από την Κοζάνη, είναι τα γνωστά σε όλους, Μετέωρα. Ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη, οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων.

Θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε σε μαγευτικούς περιπάτους, στα πανέμορφα μονοπάτια που κρύβουν με τον όγκο τους οι πελώριοι βράχοι που δημιουργήθηκαν 10 εκατομμύρια χρόνια πριν, μετά από ένα διάστημα γεωλογικών ζυμώσεων διάρκειας 15 εκατομμυρίων ετών .

Ένα μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και περίτρανη απόδειξη του μεγαλείου της φύσης, σε συνδυασμό με την ανθρώπινη δημιουργία, τα μοναδικά Μετέωρα, αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της χώρας μας. Η θέα είναι καταπληκτική! Μη ξεχάσεις να πάρεις τη φωτογραφική σου!

Η λέξη «Καλαμπάκα» είναι τουρκική και σημαίνει «ισχυρό φρούριο». Στην ίδια θέση βρισκόταν η αρχαία πόλη Αιγίνιο, η οποία στους μεσαιωνικούς χρόνους ονομαζόταν Σταγοί (ονομασία που φέρει ακόμη η μητρόπολη). Η σύγχρονη πόλη έχει μελετημένη ρυμοτομία, μεγάλες πλατείες, ανοιχτούς δρόμους και ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή, καθώς βρίσκεται ακριβώς δίπλα στα παγκοσμίως διάσημα Μετέωρα.

Αφού θα φτάσεις ως εκεί αξίζει να επισκεφτείς

Τον ιστορικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου.
– Τη μοναδική στην Ελλάδα Σχολή Ξυλογλυπτικής.
– Το σπήλαιο της Θεόπετρας. Εδώ έχουν βρεθεί αποτυπώματα ανθρώπινων πελμάτων που χρονολογούνται από το 45000 π.Χ. Το γραφικό χωριό Kαστράκι, 2 χλμ βορειοδυτικά, που ενώνεται με τη Καλαμπάκα κάτω από τη σκιά των επιβλητικών μονολιθικών βράχων των Μετεώρων. Πήρε το όνομά του από ένα μικρό βυζαντινό κάστρο, του οποίου σώζονται ελάχιστα απομεινάρια.
– Επιβάλλεται η επίσκεψη στον ναό της Παναγίας της Δούπιανης, με τη σκήτη Δούπιανης, που αποτέλεσε κέντρο λατρείας των πρώτων ασκητών (11ου-12ου αι.).

Στην πόλη της Καλαμπάκας υπάρχουν αρκετά κέντρα πολιτισμού και γραμμάτων να επισκεφτεί κανείς όπως το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας, η βιβλιοθήκη της Καλαμπάκας, ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και το Μουσείο φυσικής ιστορίας και μανιταριών.

Για να τα προλάβεις όλα καλύτερα φρόντισε να μείνεις ένας βράδυ εκεί!

Απόδραση στα Μετέωρα Εξοπλίσου με καλή διάθεση και όρεξη για μία πανέμορφη βόλτα μέσα στη φύση ">
περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: Διάφορα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

8 Μαρτίου Ημέρα της γυναίκας

Μπορεί στο σήμερα να μην φαντάζει τόσο δύσκολο το να είσαι γυναίκα… Μπορεί ναι, να έχουμε …