Γιατί εξαφανίστηκε χωρίς λόγο ; Διάβασε το

Γράφει η Λιάνα Ανδρεοπούλου 

   Οι άντρες μιλάνε κινέζικα και εμείς ελληνικά.Αυτοί ζούνε στον Άρη και εμείς στην Αφροδίτη.Αυτοί πηγαίνουν δημοτικό και εμείς Πανεπιστήμιο.Όλα καλά δηλαδή,αλλά πολύ διαφορετικά μεταξύ τους.

Οι γυναίκες δημιουργούμε προσδοκίες και οι άντρες λαμβάνουν απαιτήσεις.Εδώ είναι το σημείο τριβής και φθοράς ανάμεσά μας.

Όταν πεις στον Χ Γιώργο «Θέλω να σε βλέπω πιο συχνά «, ο Γιώργος ακούει ότι απαιτείς όλο τον χρόνο του , δεν είσαι ικανοποιημένη με τη παρούσα κατάσταση και έχεις ετοιμάσει ήδη μέτρα για το λουρί που θα του τοποθετήσεις.

Ενώ εσύ εννοείς ακριβώς αυτό που είπες «θέλω να σε βλέπω πιο συχνά» αντί για 3 φορές την εβδομάδα 4 π.χ  , περνάω πολύ ωραία μαζί σου και αυτό θέλω να το διατηρήσουμε.

Όταν επίσης πεις στον Χ Γιώργο » τι σημαίνει για εσένα αυτό που έχουμε; « , μετά από ένα μήνα που μιλάτε κάθε μέρα και βρίσκεστε όσο πιο συχνά μπορείτε , ο Γιώργος ακούει ότι έχεις ετοιμάσει ήδη βαλίτσες για το σπίτι του , ράβεις νυφικό και έχεις καταστρώσει σχέδιο εξαφάνισης των κολλητών του .

Ενώ εσύ ρωτάς ακριβώς αυτό που ρώτησες ¨Τι σημαίνει για εσένα αυτό που έχουμε ; «, χωρίς καμία απαίτηση απλά περιέργεια να τον ακούσεις να εκφράζει αυτά που ήδη καταλαβαίνεις.

Σε αυτά τα σημεία είναι που έχεις δει τον Γιώργο να αλλάζει 180  μοίρες συμπεριφορά και να εξαφανίζετε λες και είναι φυγάς του Prison Break.

Tι κάνουμε λοιπόν, σε αυτή τη περίπτωση ;

  1. Κυνηγάμε τον Γιώργο για εξηγήσεις ;
  2. Σταματάμε να έχουμε προσδοκίες – απαιτήσεις
  3. Διαβάζουμε Donnasito και λύνουμε όλες μαζί τα προβλήματα μας

H απάντηση είναι προφανής ( 3! 3! 3! ).Μην κυνηγήσεις τον Γιώργο σε παρακαλώ και θα σου εξηγήσω γιατί.Διότι ο Γιώργος από τη στιγμή που ξεστόμισες κάποια προσδοκία-απαίτηση σε έχει για νυμφομανή.Επομένως, θα εξαφανιστεί χωρίς λόγο ή  θα σε αποφεύγει ξαφνικά με την πιο ανόητη δικαιολογία του κόσμου.Αν μπεις στη θέση του και καταλάβεις πως σε βλέπει ,  κάθε σου κίνηση και προσπάθεια επικοινωνίας θα λαμβάνετε ως προσπάθεια να τον δέσεις.

Με λίγα λόγια και απλά , μόλις αισθανθείς ότι ο Χ Γιώργος έχει φρικάρει με κάτι , έχεις δίκιο έχει φρικάρει με εσένα.Εσύ τότε θα πρέπει να τον αφήσεις ήσυχο να κλειστεί στη σπηλιά του.Να καταλάβει ότι είναι ελεύθερο ον με βούληση και η απόσταση που θα αφήσεις θα μεταφραστεί ως σημάδι ότι είσαι φυσιολογική και κατάλληλη για αυτόν.(βλέπε διαφορά ,εμείς κάτι αντίστοιχο από μέρους του θα το μεταφράζαμε ως αδιαφορία ) .

Θέλω το παραπάνω παράδειγμα να το κρατήσεις στο μυαλό σου για πάντα.Ναι,έχεις δίκιο που απελπίζεσαι μαζί τους αλλά δεν θα αλλάξεις ΠΟΤΕ έναν άντρα.

Θα παραμείνει για πάντα το παιδί δημοτικού που γνώρισες,να μιλάει τα γοητευτικά κινέζικα και το σπιτικό -σπηλιά του να είναι κάπου στον Άρη. Εσύ που είσαι πανεπιστημίου , με άριστη διαχείριση της ελληνικής γλώσσας ( ποιος άκουσε γυναίκα να υπερασπίζετε τον εαυτό της και δεν την φοβήθηκε ) και ζεις στην τρυφερή Αφροδίτη , φέρσου ψύχραιμα στην επομένη φοβία του..γιατί ; Γιατί μπορείς.Και σκοπός μας είναι όχι να τους εκπαιδεύσουμε αλλά να τους κατανοήσουμε.Ναι; Nαι.

 Λιάνα Ανδρεοπούλου 

 

περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: Σχέσεις

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Όλοι αγαπούν την ανεξάρτητη γυναίκα μέχρι να απειλήσει το εγώ τους

Χρειάζεται θάρρος για να αγαπάς μια ανεξάρτητη γυναίκα. Εάν δεν είσαι ο ίδιος ανεξάρτητος …