Δήλωση Συμμετοχής : Έναρξη Παιδικών Εργαστηρίων στο Ν.Κοζάνης

Έναρξη  Παιδικών Εργαστηρίων

«Μια φορά και έναν καιρό»

    Στα παιδικά εργαστήρια » Mια φορά και έναν καιρό», το παραμύθι θα λειτουργήσει ως βασικό εργαλείο για την εξωτερίκευση των συναισθημάτων των παιδιών ! Με την ενεργή συμμετοχή τους στην διαδικασία ανάγνωσης και διαμόρφωσης της ιστορίας τα παιδιά θα μπορέσουν να αναπτύξουν την έκφραση,την ομιλία και την επικοινωνία.

Στις ομάδες/groups που θα δημιουργηθούν τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να λειτουργήσουν σε ένα ομαδικό πλαίσιο το οποίο θα τους προσφέρει την ικανότητα να συνυπάρχουν και να επικοινωνούν με τα υπόλοιπα παιδιά.

Το παραμύθι είναι ένα ταξίδι του μυαλού…τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους! Με ιδιαίτερα έξυπνο τρόπο περνά μηνύματα στο παιδί και το βοηθά να βάλει φαντασία, μορφή και χρώμα στην ιστορία που ακούει.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να βοηθήσει τα παιδιά να μιλήσουν για τα συναισθήματα, να αναπτύξουν επικοινωνιακές και κοινωνικές δεξιότητες, να διαχειριστούν προσωπικές δυσκολίες και φοβίες. Τα παιδιά με αφορμή τα αλληγορικά παραμύθια συμμετέχουν βιωματικά σε συναρπαστικές ιστορίες και δημιουργούν τους δικούς τους ήρωες και δίνουν το δικό τους τέλος στα παραμύθια! »

 

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά 5-8 ετών και 9-12 ετών

Πληροφορίες / Δηλώσεις Συμμετοχής : 2461 102 441

Τόπος Διεξαγωγής: Μ. Αλεξάνδρου 15, Κοζάνη

Συντονίστρια : Βασιλική Μάστορα / Ψυχολόγος

Print Friendly, PDF & Email
περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: KozaniKids

Δείτε επίσης

Ποια είναι τα σημάδια του διαδικτυακού εκφοβισμού και πως αντιμετωπίζεται?

Γράφει η Βασιλική Ι. Μάστορα Ψυχολόγος Οποιαδήποτε μορφή λεκτικής βίας, παρενόχλησης, απει…