αρχικά Υγεία & Ευεξία Είμαι χοντρή (?)

Είμαι χοντρή (?)

0
0
183

Γράφει η Κική Αβραμίδου

 

Τώρα λοιπόν που έχουν τελειώσει οι γιορτές, ε και όπως και να το κάνουμε ένα δυο κιλάκια σε κουραμπιέ, μελομακάρονο και γιαπράκι τα βάλαμε, ήρθε η ώρα της κρίσης…

 

 

Παχύναμε εν τέλει η όχι.. η απάντηση είναι πως εντάξει δεν μπορείς φίλη μου να τρως ότι υπάρχει πάνω στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι για μια εβδομάδα συνεχόμενα και να μην βάλεις ούτε ένα γραμμάριο.. ούτε μια μικρή κατακράτηση υγρών βρε παιδάκι μου. Δεν λέω… δύσκολο να αντισταθείς στο γεμισμένο κοτόπουλο με την πατατούλα από δίπλα, καλά να μην πω για τις αλοιφές και τις σπιτικές πίτες,για γλυκά ούτε συζήτηση φαντάζομαι όπως και εγώ έτσι και εσύ δεν τα άγγιξες και για βασιλόπιτα ούτε λόγος..

 

 

Αλλά το θέμα δεν είναι αν φάγαμε η όχι πολύ τις γιορτές,το θέμα είναι αν  σε γενικές γραμμές πιστεύουμε ότι ξεπερνάμε το όριο με το φαγητό και αν ναι ποιος ορίζει αυτήν τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στο έφαγα πολύ η όχι. Η απάντηση είναι ότι κανείς δεν μπορεί να το ορίσει σε απόλυτο νούμερο και ποσότητα, γιατί ο κάθε  οργανισμός και μεταβολισμός είναι διαφορετικός. Το πολύ για έναν μπορεί να είναι λίγο για κάποιον άλλον. Και εννοείται ότι δεν συγκρίνω άντρες και γυναίκες, γιατί ως γνωστόν οι άντρες τρώνε τον αγλέωρα και δεν βάζουν ούτε μισό γραμμάριο,σε αντίθεση με τις γυναίκες που αν το προηγούμενο βράδυ φάνε το ξηροκάρπι και πιουν το κρασάκι τους, την επόμενη  θα ξυπνήσουν με πρήξιμο και συν 2 κιλά στη ζυγαριά από κατακράτηση(τζίζους δηλαδή).

 

        

 

Επίσης το πόσο παχουλός η αδύνατος αισθάνεται κάποιος έγκειται στη δίκη του ατομική κρίση. Μια κοπέλα μπορεί να αισθάνεται άνετα και με αυτοπεποίθηση και με κάποια κιλάκια παραπάνω, ενώ κάποια άλλη μπορεί να αισθάνεται σαν τον Σρεκ ακόμα και αν έχει φάει μια μικρή σοκοφρετίτσα των 142 θερμίδων.

 

 

Όπως και να έχει η εξωτερική εμφάνιση και τα κιλά είναι το αιώνιο πρόβλημα των γυναικών. Το σημαντικό όμως είναι πως η καθεμιά από εμάς είναι ξεχωριστή με τον δικό της τρόπο είτε έχει παραπάνω κιλά είτε όχι.. το θέμα είναι ναι αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας ότι και να δείχνει η ζυγαριά αρκεί να το υποστηρίζουμε.

#staygorgeous

περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα στή: Υγεία & Ευεξία

Δείτε επίσης

Τα κιλά των εορτών  μπορούν  να αυτοκαταστραφούν;

Γράφει η Ευαγγελία Δημητροπούλου – Γκλούμπου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Το φα…