Ελεύθερη (σχέση;) Δεν ξέρω τελικά τι είναι χειρότερο...

Φόβος. Αυτό είναι τελικά το συναίσθημα που νιώθουν οι νέοι άνθρωποι σήμερα. Φόβος και ανασφάλεια. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως για να ξεπεράσει κανείς τους φόβους του πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με αυτούς. Κι εμείς αντί να έρθουμε αντιμέτωποι με το σημερινό φόβο, που ονομάζεται δέσμευση, τον αποφεύγουμε κι άλλο με την… ελεύθερη σχέση!

Αλήθεια, ποτέ δεν κατάλαβα τι σημαίνει ΚΑΙ σχέση ΚΑΙ ελεύθερη. Νομίζω πως ούτε κι αυτοί που το επιλέγουν δεν ξέρουν να μου απαντήσουν. Μεταξύ μας, πιστεύω πως αυτός ο όρος δόθηκε από κάποιους δειλούς που δεν τολμούν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, που δίνουν μεγάλη σημασία στη γνώμη τρίτων και που φοβούνται να ζήσουν το ωραιότερο -ίσως-συναίσθημα, τον έρωτα. Και τελικά αυτό έγινε μόδα και ζούμε όλοι σε μια ψευδαίσθηση σχέσης, αλλά πρέπει να το δεχτούμε γιατί αλλιώς θα χάσουμε εντελώς το ταίρι μας. Φυσικά γνωρίζουμε όλοι πως ελεύθερη σχέση σημαίνει ότι μπορεί να έχεις ελεύθερη σχέση και με άλλους 2-3.. Και θα ρωτήσω εγώ τώρα… γιατί το κάνουμε αυτό στον εαυτό μας και τον αφήνουμε να συμβιβάζεται σε μια τέτοια κατάσταση; Πού πήγε η αξιοπρέπεια μας; Γιατί πλέον κανένας δεν έχει τα κότσια να δει τη μαγεία της συμβίωσης με έναν άνθρωπο, την αγάπη, το ενδιαφέρον του άλλου..

Άλλος θα μου πει, γιατί το μέλλον είναι αβέβαιο λόγω της κρίσης και δεν ξέρεις πού θα βρεθείς αύριο. Κι οι περισσότεροι εννοούν πως αύριο φεύγουν για μεταπτυχιακό στη Σουηδία και μετά από δύο χρόνια για διδακτορικό στο Παρίσι και μετά τελικά τα καταφέρνουν και μένουν μόνοι γιατί όλα αυτά είναι απλώς χαρτιά που όταν θα γυρίσεις μια μέρα δύσκολη από τη δουλειά δεν θα έχουν χέρια να σε πάρουν μια αγκαλιά.. Κάποιος άλλος θα μου πει ότι το ελεύθερη σχέση ακούγεται καλύτερα σε κάποιον από το να τού πεις “σε έχω μόνο για να περνάω καλά όταν δεν μου κάθεται κάποιος άλλος”… Στην αρχή αυτός ακούγεται γλυκούλης, αλλά μετά, αν το καλό σκεφτείς ίσως είναι η χειρότερη κατηγορία ελεύθερης σχέσης! ‘Άλλος θα μου πει γιατί το προσπάθησε μια φορά αυτό το σχέση χωρίς το ελεύθερη και δεν τού βγήκε σε καλό οπότε τώρα πια δεν ασχολείται με το άθλημα γιατί δεν θέλει να ξανά μπλέκει! Μωρέ πάτε καλά; Αυτά ακούγονται συνεχώς από νέους ανθρώπους και σκέψου πως παντρεύονται άλλοι στα 60! Αλλά εμείς αφήνουμε το χρόνο και τη ζωή να περνάει έτσι και την ξοδεύουμε δεξιά κι αριστερά σε ανούσιες μέρες και κυρίως νύχτες και ξεφτιλίζουμε τα συναίσθηματά μας σε κάποιους που δεν το αξίζουν..

Το χειρότερο είναι οι φίλοι μας που έχουν βαρεθεί να μας ακούν που δεν βρίσκουμε κάποιον να κάνει σχέση μαζί μας -χωρίς το ελεύθερη και μας κατηγορούν ότι εμείς φταίμε που κάνουμε συνεχώς λάθος επιλογές. Συγγνώμη που δεν έχουμε το χάρισμα να καταλαβαίνουμε από μακριά πόσο ακατάλληλος είναι ο άλλος για εμάς!

Δεν ξέρω τελικά τι είναι χειρότερο.. Αυτοί που θέλουν να κάνουν μόνο σχέσεις ελεύθερες ή όλοι οι υπόλοιποι που το δέχονται και συμβιβάζονται προκειμένου να μην είναι τελείως μόνοι;

Εγώ νομίζω πως τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά.. Ή ελεύθερη ή σε σχέση. Και για να το πω κι αλλιώς ή είσαι ή δεν είσαι. Ο μόνος συμβιβασμός που επιτρέπεται είναι αυτός με τον εαυτό μας και μόνο!

Ελεύθερη (σχέση;) Δεν ξέρω τελικά τι είναι χειρότερο...">
περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: Σχέσεις

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Όλοι αγαπούν την ανεξάρτητη γυναίκα μέχρι να απειλήσει το εγώ τους

Χρειάζεται θάρρος για να αγαπάς μια ανεξάρτητη γυναίκα. Εάν δεν είσαι ο ίδιος ανεξάρτητος …