Επιλέξτε σωστά τα κατάλληλα παιδικά παπούτσια βήμα, βήμα!

Η αγορά των παιδικών ρούχων φαντάζει μια εύκολη υπόθεση, καθώς το μόνο που πρέπει να  προσέξετε είναι το σωστό μέγεθος και να γνωρίζετε ίσως  την ποιότητα του ρούχου. Ωστόσο όταν έρθει η στιγμή να αγοράσετε παιδικά παπούτσια θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας, πως μια λάθος αγορά μπορεί να στοιχίσει! Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως η επιλογή του παπουτσιού, ειδικά όταν το παιδί κάνει τα πρώτα του βήματα, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική.

Γι αυτό το λόγο το Κοzani Kids σας παραθέτει κάποιες χρήσιμες συμβουλές , τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επόμενη φορά που θα θελήσετε να κάνετε μια καινούρια αγορά παπουτσιού!

 

Τι θα πρέπει να προσέξω πριν κάνω την αγορά?

Αποτέλεσμα εικόνας για baby step clip art  Οι περισσότερες μανούλες θα μπορούσαν να επιλέξουν παπούτσια με  μαλακό πέλμα, παρ’ όλα αυτά , οι ειδικοί συστήνουν ελαφρώς πιο  σκληρό και ευλύγιστο καθώς είναι πιο σταθερό, έτσι ώστε  να μπορέσει να περπατήσει με σταθερό βήμα χωρίς όμως να το πιέζει.

Αποτέλεσμα εικόνας για baby step clip art  Θα πρέπει να είναι τόσο αναπαυτικά, αλλά και άνετα.

Αποτέλεσμα εικόνας για baby step clip art  Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στο σχέδιο του παπουτσιού. Συστήνονται παπούτσια που διαθέτουν σκρατς και όχι κορδόνια, ειδικά στα πρώτα ζευγάρια παπουτσιών, όπου τα παιδιά δεν μπορούν να δέσουν ακόμη τα κορδόνια τους.       

Αποτέλεσμα εικόνας για baby step clip art  Προσέξτε τα δαχτυλάκια του παιδιού. Θα πρέπει να μπορούν να κινούνται ελεύθερα και να μην πλέει το πόδι μέσα στο παπούτσι.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για baby step clip art  Για τα παιδάκια μέχρι την ηλικία των 3 ετών, η καμάρα τους θα έχει σχηματιστεί. Θα πρέπει να γνωρίζετε πως το πόδι του παιδιού μεγαλώνει πάνω από μισό νούμερο κάθε 3 μήνες όταν είναι μεταξύ 16 και 24 μηνών και μισό νούμερο κάθε 4 μήνες όταν είναι 2 με 3 ετών.

 Αποτέλεσμα εικόνας για baby step clip art  Για τα περισσότερα κοριτσάκια, η αγαπημένη τους επιλογή είναι οι μπαλαρίνες. Προσέξτε όταν θα αποφασίσετε το σχέδιο που θα αγοράζετε, να μην χτυπούν στο πίσω μέρος.

Αποτέλεσμα εικόνας για baby step clip art  Προτιμήστε παπούτσια με λαστιχένιες αντιολισθητικές  σόλες.

Αποτέλεσμα εικόνας για baby step clip art  Θυμηθείτε να επιλέξετε παπούτσι με στρογγυλεμένη άκρη, κι αυτό για να μπορούν τα δαχτυλάκια  να αναπτυχθούν και κινηθούν σωστά.

Ακολουθήστε βήμα- βήμα τις συμβουλές για μια σίγουρη και σωστή αγορά!

BHMA 10

Αρχικά θα πρέπει να επισκεφθείτε ένα κατάστημα το οποίο είναι εξειδικευμένο πάνω στο παιδικό παπούτσι, έτσι ώστε το προσωπικό να σας βοηθήσει στην καλύτερη και σωστή επιλογή.  Η καλύτερη συμβουλή εάν δεν γνωρίζετε το ακριβές νούμερο είναι να ζητήσετε από το κατάστημα να μετρήσουν το πόδι του παιδιού σας σε όρθια θέση.

BHMA 20

Αφού βρείτε το νούμερο βεβαιωθείτε πως είναι άνετο το πόδι μέσα σε αυτό. Τσεκάρετε το πλάτος του παπουτσιού τοποθετώντας  το δάχτυλό σας μέσα.  Αν το δάχτυλο δεν κινείται ελεύθερα σημαίνει ότι το παπούτσι δεν είναι άνετο.

BHMA 30

Τοποθετείστε το δάχτυλο σας στο πίσω μέρος του παπουτσιού, πίσω από τη φτέρνα. Εάν το δάχτυλο σας δεν χωράει άνετα τότε χρειάζεστε μεγαλύτερο νούμερο.

BHMA 40

Ξεκινήστε να πιέζετε τις εξωτερικές πλευρές του παπουτσιού. Ελέγξτε την εξωτερική πλευρά του μικρού δαχτύλου. Εάν βρίσκει, τότε χρειάζεται μεγαλύτερο μέγεθος.

BHMA 50

Πείτε στο παιδί να δοκιμάσει και το δυο παπούτσια, έτσι ώστε να δείτε αν τα περπατάει άνετα. Αν περπατάει όπως όταν είναι ξυπόλητο, τότε έχετε το ιδανικό μέγεθος!

Αφού ακολουθήσετε σωστά και βήμα, βήμα τις συμβουλές μας, τότε θα είστε έτοιμοι να επισκεφθείτε το κατάστημα παιδικών υποδημάτων «Βήμα- Βήμα» Κοζάνης , ένα κατάστημα με αγάπη προς το αντικείμενό του και σεβασμό στις ανάγκες του κάθε παιδιού. Το εξειδικευμένο και συνάμα ευγενικό προσωπικό θα σας καθοδηγήσει στη σωστή επιλογή μέσα από μια γκάμα  επώνυμων και ποιοτικών παπουτσιών σε προσιτές τιμές, που σίγουρα τα παιδάκια σας θα λατρέψουν!

 

 

Ελευθέριου Βενιζέλου 7, Κοζάνη
 2461 036373

 

περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: Kozani Kids
περισσότερα στή: KozaniKids

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Το τρίτο βιβλίο του Δημήτρη Ταουκίδη «Με Γάλα Μυστικά» από τις εκδόσεις Παρισιάνου

Μόλις πήρα στα χέρια μου το νέο βιβλίο του Δημήτρη με τίτλο «Με Γάλα μυστικά» πραγματικά δ…