Εύκολα και λαχταριστά τρουφάκια που λιώνουν στο στόμα !!!

Υλικά για 20-25 τρουφάκια

500γρ σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο

200ml κρέμα γάλακτος (17% λιπαρά)

3 κ.σ. λικέρ

Κακάο και καρυδόψιχα για την επικάλυψη

Μέθοδος συνταγής 

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι ή στα μικροκύματα και περιχύνουμε με αυτήν το μπολ που έχουμε κομματιάσει νωρίτερα τη κουβερτούρα.

Αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά και προσθέτουμε το λικέρ. Ανακατεύουμε το μείγμα καλά ώσπου να λιώσει καλά η κουβερτούρα μας και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Αφού περάσουν οι 2 ώρες, βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε κουταλιές στα χέρια μας και με τις παλάμες μας σχηματίζουμε τα τρουφάκια.

Βιαστείτε όσο ακόμα η ganache σας παραμένει κρύα και βοηθάει στο πλάσιμο. Κυλάμε τα τρουφάκια σε κακάο ή καρυδόψιχα, τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα συντηρούμε στο ψυγείο.

Είναι υπέροχα με τέλεια υφή και γεύση και διατηρούνται αρκετές μέρες.

www.cookwithme.gr

περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: Συνταγές

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Μους από πραλίνα με μπισκότο βουτύρου by Γιάννης Λουκάκος

Ψάξαμε για εσάς, τους αγαπητούς μας αναγνώστες μία συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε, αλλά …