Η γυναικεία φιλία Γράφει η Νικολέτα Ζαμπάκη

Είμαστε γυναίκες και φίλες. Αυτή η διατύπωση έχει τόση δύναμη μέσα της. Η φιλία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και η φιλία μάλιστα γυναικών είναι δύναμη και αξία. Δυο φίλες μοιράζονται τα μυστικά τους, τις σκέψεις τους, είναι μαζί σε όλα, σε όλες τις πτυχές του βίου.

Η δική μου φίλη είναι ευγενική, έχει αξίες, πιστεύω, αρχές και σπάνια χαρίσματα. Χτίζω εμπιστοσύνη και μοιράζομαι τη ζωή μου με εκείνη. Η φιλία αυτή δεν έχει ζήλιες, φθόνους και μιζέρια. Η γυναικεία φιλία αντέχει στο χρόνο και έχει ζωτική δυναμική.

Σήμερα οι ανθρώπινες σχέσεις δοκιμάζονται, όμως το να είμαστε φίλες, μας κάνει δυνατές στο χρόνο. Η αλληλοκατανόηση, η δοτικότητα και η αγάπη πρέπει να χαρακτηρίζουν τη γυναικεία φιλία. Ναι, κράτησα πολλές φίλες, μια μια είναι εκείνη που την έχω ισότιμα δίπλα μου και με στηρίζει…η καθεμία έχει τη δική της φίλη να στηριχθεί και να ακούσει.

Άλλωστε πρέπει να έχουμε αλληλοβοήθεια μεταξύ μας γιατί το γυναικείο φύλο σήμερα δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως σε μια κοινωνία που πολλές φορές δε το σέβεται και η ισότητα είναι ουτοπική.

Πάμε να ανακαλύψουμε τη γυναικεία φιλία μέσα από το μήνυμα που έρχεται στη οθόνη μας και γράφει: «Είμαι εδώ. Θα σε στηρίζω πάντα».

 

 

 

 

Η γυναικεία φιλία Γράφει η Νικολέτα Ζαμπάκη ">
περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: Διάφορα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

8 Μαρτίου Ημέρα της γυναίκας

Μπορεί στο σήμερα να μην φαντάζει τόσο δύσκολο το να είσαι γυναίκα… Μπορεί ναι, να έχουμε …