Η δύναμη της γυναίκας Η Νικολέτα Ζαμπάκη γράφει για τον εσωτερικό κόσμο της γυναίκας και το δυναμισμό που κρύβει μέσα της

Κάθε γυναίκα κρύβει μέσα της τη δική της δύναμη. Η ακαταμάχητη γοητεία της, το μυαλό, αλλά και το στυλ της είναι τα όπλα της προκειμένου να αφοπλίσει τον καθένα, και δη το αντικείμενο του πόθου της. Η πυγμή, ο αυτοέλεγχος, το θάρρος, η κριτική, η θέληση, η αποφασιστικότητα κι η ειλικρίνεια αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά μίας γυναίκας που θέλει να εδραιωθεί στον χώρο της, να κυριαρχήσει και να αγαπήσει. Ο χαρακτήρας μιας γυναίκας, και δη η προσωπικότητά της, την καθιστούν πολύτιμη στο ανδρικό φύλο, καθώς η προσωπικότητα ορίζει το είναι της μέσα στην κοινωνία.

Η ερωτική φύση της γυναίκας αποτελεί το φάρο για εκείνον που αγαπά, ζητά, ποθεί. Η προσφορά και το πνεύμα της ανιδιοτέλειας είναι αρετές μιας γυναίκας που ξέρει να δίνει και να μοιράζεται, μα πάνω από όλα να αναζητά δημιουργικά. Υπάρχουν γυναίκες τρομερά θηλυκές, οι οποίες αγοράζουν ρούχα ή κοσμήματα της τελευταίας λέξης της μόδας, αλλά και γυναίκες με εσωτερική ομορφιά και σπάνια χαρίσματα, δηλαδή θετικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ο σεβασμός και η αγάπη, η αυτοπεποίθηση και η φροντίδα μέσα σε μία σχέση δομούνται πάνω σε αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η θηλυκότητα είναι ισοδύναμη της ελευθερίας και της ζωής, μιας πνευματικής ελευθερίας και ψυχικής ανάτασης μακριά από το φθόνο, το ναρκισσισμό, τη μνησικακία κτλ. Η γυναίκα πρέπει να μην παγιδεύεται και να μην υπεραναλύει, μα να αγαπά αληθινά και να είναι κοντά σε εκείνους που αγαπά με ειλικρίνεια και σεβασμό.

Μια δυναμική γυναίκα πρέπει να οριοθετεί το χρόνο της, να πιστεύει στις δυνάμεις της, να φροντίζει όσους κι όσα αγαπά και να λαμβάνει πρωτοβουλίες. Η μαγεία της γυναίκας βρίσκεται στον αυθορμητισμό της και στις ιδέες της, όταν η ίδια αναζητά πολλές φορές τα ρομαντικά μονοπάτια, το όνειρο και τη φαντασία στη σχέση της. Η γυναίκα αερικό είναι δυναμικό εκτόπισμα και επικουρεί στο δρόμο που χάραξε με το δικό της αρσενικό, το οποίο αναζητά συνέχεια, συμπληρώνει και αγαπά.

Νικολέτα Ζαμπάκη

Φιλόλογος,υπ.Δρ.Νέας Ελληνικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ

Η δύναμη της γυναίκας Η Νικολέτα Ζαμπάκη γράφει για τον εσωτερικό κόσμο της γυναίκας και το δυναμισμό που κρύβει μέσα της ">
περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: Διάφορα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

«Η δύναμη της αλήθειας» της Νικολέτας Ζαμπάκη

Η αλήθεια είναι η δύναμη της ηθικής και ο καθρέφτης της λογικής και του δικαίου. Η αναζήτη…