Η συνταγή σου για σήμερα | Σαγανάκι με λουκάνικο χωριάτικο και ανθότυρο

Υλικά

  • 200γρ. χωριάτικο λουκάνικο, χωρίς τη μεμβράνη, με πράσο ή με πορτοκάλι, σε φετούλες
  • 4-5 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ½ πιπεριά κόκκινη, σε ροδέλες
  • ¼ πιπεριά πράσινη, σε ροδέλες
  • 4 αβγά
  • 150γρ. ανθότυρο
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ρίγανη ξερή
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βάζετε ένα τηγάνι με χοντρό πυθμένα να ζεσταθεί στη φωτιά. Ρίχνετε τα κομμάτια από το χωριάτικο λουκάνικο και τα ροδίζετε από τις 2 πλευρές. Υπολογίζεστε 1 λεπτό και για τις δυο πλευρές γιατί παίρνει αμέσως χρώμα.

Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια και τις ροδέλες πιπεριάς. Μετά από 2 λεπτά σπάτε στο τηγάνι 4 αβγά μάτια και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε σε μέτρια φωτιά να τηγανιστούν.

Λίγο πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε το ανθότυρο, τη ξερή ρίγανη και το πετιμέζι. Μετά από ένα λεπτό αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως με χωριάτικο ψωμί.

Πηγή:Olivemagazine.gr

Print Friendly, PDF & Email
περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: Συνταγές

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Συνταγές με μακαρόνια για τους λάτρεις του ζυμαρικού!!

Αυτό το άρθρο είναι για σένα που αγαπάς τα ζυμαρικά…!!!! Που μπορείς απλά να ζεις τρ…