Η Αλεξάνδρα Γκουντιού ξεκίνησε από τα 18 της χρόνια να παίζει μουσική σε διάφορα μαγαζιά της Κοζάνης. Λίγα χρόνια μετά, έπαιξε  σε Σιάτιστα, Γρεβενά, Πτολεμαΐδα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα και σε Beach Bar στη Κατερίνη. Παίζει κυρίως houseafro house και rock κομμάτια. Την καταλαβαίνεις και χωρίς να την βλέπεις από το ύφος και τη διάθεση που θα επιλέξει να εναλλάσσει τα κομμάτια μεταξύ τους.

Ταξιδεύει τις βραδιές μας εδώ και οχτώ χρόνια με παλαιότερες και όχι μόνο επιτυχίες -τραγούδια που ξεχώρισαν για τους στίχους τους, τη μουσική τους σύνθεση, τη φωνή του τραγουδιστή… Στη δισκοθήκη της, θα βρεις περισσότερα ξένα κομμάτια «το 80% των δίσκων μου αποτελείται από house, RNB, rock ενώ το υπόλοιπο από ελληνικά». Το αγαπημένο της τραγούδι είναι ‘Sweet Dreams από την Annie Lennox’. Η πρώτη της επαφή πίσω από τη κονσόλα δεν ήταν και τόσο καλή γιατί «δεν ξέρεις τι να κάνεις. Μόλις εξασκηθείς όλα είναι υπέροχα».

Προτιμά να παίζει με cd όπως όταν ξεκίνησε, παρά με στικάκια  και laptop, το θεωρεί πιο δημιουργικό! Στον ελεύθερό της χρόνο, της αρέσει πολύ να γράφει  μουσική, να παίζει πιάνο ή και να παίζει βόλεϊ και της αρέσει να φτιάχνει γλυκά. Το αγαπημένο της, είναι το Αμερικάνικο Cheesecake. Η μουσική για την ίδια σημαίνει ζωή, ελευθερία, αισθήματα, τρόπος έκφρασης. Έχει τελειώσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ δυτικής Μακεδονίας. Το καλύτερο μας το κρατούσε για το τέλος της συνέντευξης…

Όταν βρίσκεσαι πίσω από τη κονσόλα, τον υπολογιστή… τι σε οδηγεί στην επιλογή του επόμενου τραγουδιού;

Δεν έχω ιδέα(γελάει)! Έχω τα φλασάκια μου τα οποία είναι γεμάτα μουσική ετοιμάζομαι και πάω στο μαγαζί. Σαν Dj  ξέρω ότι έχω κάποια κομμάτια που σίγουρα θα τα παίξω επειδή αρέσουν στο κόσμο, είναι δημοφιλή κλπ. Αλλιώς δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο πλάνο στο μυαλό μου. Δεν ετοιμάζω κάποια λίστα από πριν. Θα ξεκινήσω με ένα πιο χαλαρό κομμάτι και μετά ανάλογα τον κόσμο, τη διάθεση που βλέπω θα συνεχίσω. Πάντα έπαιζα με τη διάθεση του κόσμου και τη δική μου.

 Ποια είναι η σχέση σου με το κοινό;

Η σχέση μου με το κοινό είναι υπέροχη! Υπάρχει επαφή μέσα από τα τραγούδια, αλλά υπάρχει και η επαφή όταν έρχονται και σου μιλάνε. Η καλύτερη μου στιγμή είναι όταν δω έστω και κάποιον να κουνάει το πόδι του, ή το κεφάλι του ρυθμικά, εκεί αισθάνομαι ότι κάτι πάει καλά. Όταν δεν συμβεί αυτό, ψάχνω να βάλω κάποιο άλλο κομμάτι για να ανεβάσω τη διάθεση.

Επηρεάζεσαι από το κοινό; Μπορεί την ημέρα που θα παίζεις  σε μαγαζί να μην έχεις καλή διάθεση. Εκεί τι συμβαίνει;   

 Προσπαθώ να μην επηρεάζω με τη μουσική που θα παίξω ανάλογα με τα δικά μου συναισθήματα εάν δεν είμαι και τόσο καλά. Αλλά σε όλους συμβαίνει .Οι σχέσεις μεταξύ κοινού και Dj είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Και οι δύο πλευρές επηρεάζουν και επηρεάζονται .

Το βλέπεις επαγγελματικά;        

Από όταν ξεκίνησα το βλέπω έτσι. Μου αρέσει αυτό που κάνω γιατί με γεμίζει. Όταν παίζω μουσική είμαι στο στοιχείο μου, παίζω με καλή διάθεση και νιώθω πολύ γεμάτη. Νιώθω ευχαρίστηση και χαρά. Μου αρέσει.  Παίζω και δικά μου κομμάτια, παίζω και από άλλους.

Τι διαφορές εντοπίζεις μεταξύ παλιότερων και σύγχρονων Dj;

Πλέον όλοι είναι καλοί γιατί παίζουν με υπολογιστή εμείς τότε παίζαμε με ‘συντιέρες’ που σημαίνει ότι πρέπει να τα κάνεις όλα χειροποίητα, δεν ήταν τόσο εύκολο όπως τώρα που πατάς ένα κουμπί και σου τα συγχρονίζει όλα. Οπότε τότε έπρεπε να είχες εξασκηθεί στο τεχνικό κομμάτι για να μπορέσεις να παίξεις. Μετά είναι και το αυτί του Dj και το πώς βλέπει τον κόσμο.

Δεν παίζεις εσύ για εσένα ,παίζεις για το κόσμο ! Ανάλογα με τη ψυχολογία του κοινού παίζεις μουσική .

Ποιος Dj σου αρέσει; Και με ποιον θα ήθελες να συνεργαστείς σε μια μελλοντική σου εμφάνιση;                                                                    

Από έλληνες μου αρέσει ο Διαμαντόπουλος για τις παραγωγές του και από το εξωτερικό ο Black Coffee και ο Solomun. Δεν θα έπαιζα back to  back γιατί είναι δύσκολο να βρεις κάποιον που θα ξέρει να κολλήσει πάνω στα δικά σου κομμάτια. Δεν θα είχα θέμα να παίξω με οποιοδήποτε άλλο. Εάν θα ήθελα να παίξω με κάποιον συγκεκριμένο Dj αυτός θα ήθελα να είναι ο Guy Gerber.

CD ή Laptop τι προτιμάς;

Προτιμώ να παίζω μουσική με το παλιό τρόπο με βινύλιο –cd. Αυτή η διαδικασία που περνάς να ψάχνεις  το cd που ίσως να είναι στη τελευταία σειρά της δισκοθήκη σου, να κάνεις γρήγορα να βρεις να παίξεις το κομμάτι και να είναι και σε καλή ποιότητα, να ακούς τι θα παίξεις παρακάτω …όλο αυτό με κάνει να νιώθω ότι κάτι κάνω , ότι κάνω δουλειά . Είναι πιο δημιουργικό! Για αυτό δεν μου αρέσει η καινούργια γενιά των Dj.

Τι σημαίνει για εσένα Dj; Ποια η γνώμη σου;

 Είναι αυτός που όταν θα παίζει μουσική θα καταλάβεις ότι είναι Dj από την εναλλαγή των κομματιών. Χρειάζεται να έχεις κάποιες βάσεις όπως να έχεις σπουδάσει μουσική η να έχεις σπουδάσει κάτι σχετικό  με αυτή. Δεν μπορείς επειδή ξέρεις 10 κομμάτια να τα βάζεις και να λες ότι είσαι Dj. Να δημιουργήσεις τη ταυτότητά σου. Να έχεις μια ‘μουσική’ άποψη. Καθένας που ξυπνάει και ακούει μουσική δεν μπορεί να είναι Dj.

Στη πλειοψηφία τους οι Dj είναι και ραδιοφωνικοί παραγωγοί, έχουν δικές τους εκπομπές και ασχολούνται πολύ με το ραδιόφωνο. Ασχολήθηκες με αυτό το μέσο;  

Έκανα και ραδιόφωνο. Πέρυσι ήμουν στο ραδιοφωνικό σταθμό Diva 91.6 fm,για ένα χρόνο. Η ενασχόλησή μου με το ραδιόφωνο, ήταν δημιουργική και μαγική. Έκανα και στο ΤΕΙ ραδιόφωνο, δημιουργήσαμε μια ομάδα και παίζαμε μουσική στο just radio. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία . Ένα όμορο ταξίδι που σίγουρα θα το ξανά έκανα.

Μου ανέφερες ότι γράφεις μουσική. Τι είδος;

Γράφω μπαλάντες και ροκ κομμάτια, δηλαδή καμία σχέση με αυτά που παίζω πίσω από τη κονσόλα(γελάει). Κάποια στιγμή θα ήθελα να τα ακούσω με μουσική. Αυτή η στιγμή ήρθε! Δημιουργήσαμε μία μπάντα εδώ και λίγο χρονικό διάστημα που αποτελείται από τρεις άντρες και μία γυναίκα. Τραγουδάω εγώ, έχουμε ένα μπάσο, μία κιθάρα και drums. Οι μουσικές επιλογές είναι pop, disco  με διασκευές κτλπ , ποιο πολύ ξένο ρεπερτόριο και ελληνικό αναλόγως, το μαγαζί. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για αυτό. Έχουμε αρχίσει ήδη πρόβες με τα παιδιά και ελπίζουμε ότι αυτή τη προσπάθειά μας, να την αγκαλιάσει ο κόσμος και να πετύχει. Τώρα δεν είμαι σε θέση να σας αποκαλύψω κάτι περισσότερο αλλά σας υπόσχομαι ότι πολύ σύντομα θα έχω νεότερα… 

Αν μετά την συνέντευξη κάναμε μία βόλτα με το αυτοκίνητό σου, τι μουσική θα ακούγαμε στη διαδρομή;

Θα ακούγαμε ραδιόφωνο. Όχι κάποιο συγκεκριμένο σταθμό , ότι θα πετυχαίναμε. Και ραδιόφωνο γιατί δεν σε περιορίζει. Ακούς ένα τραγούδι που δεν σου αρέσει ή δεν θα ήθελες να το ακούσεις τη συγκεκριμένη στιγμή, οπότε έχεις την επιλογή να αλλάξεις. Το ραδιόφωνο μου αρέσει γατί μπορείς να βάλεις μουσικές που ο κόσμος δεν γνωρίζει ,αλλά και να φέρεις στη επιφάνεια τραγούδια άλλης δεκαετίας που έμειναν ακόμη και σήμερα δημοφιλή και αγαπημένα σε μεγάλη μερίδα του κόσμου.                    

                    

Η Alxndra Good μιξάρει τις πιο «ψαγμένες» μουσικές πίσω από τα decks της νυχτερινής ζωής! Tη συνέντευξη παραχώρησε στη Μερόπη Βαχτσεβάνου.">
περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: Συνεντεύξεις

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Τράγιας Βασίλης : Ο Κοζανίτης Αρχιτέκτονας και διακοσμητής όπου «έκτισε» τα όνειρα του με αισθητική!

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη όπου και τελείωσε το Λύκειο. Είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Α…