Μους από πραλίνα με μπισκότο βουτύρου by Γιάννης Λουκάκος

Ψάξαμε για εσάς, τους αγαπητούς μας αναγνώστες μία συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε, αλλά και θα θέλετε να τη ξαναφτιάξετε γιατί είναι μοναδική…. Άλλωστε μία φορά την εβδομάδα όλοι δικαιούμαστε ένα γλυκό… Σωστά! Τότε απολαύστε το!

Για 4 μερίδες

Χ.Π. 30 λεπτά

Για τη μους

40 γρ. κρέμα γάλακτος

40 γρ. γάλα

20 γρ. κρόκους αυγών

2 γρ. ζελατίνη

170 γρ. πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα (vουτέλα)

190 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί

μπισκότα βουτύρου

Για το πιάτο

Πουράκια σοκολατένια

Φουντούκια καβουρδισμένα

Μπισκότο τριμμένο

Εκτέλεση Συνταγής:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα λίγο πριν από το σημείο βρασμού.

Σ’ ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζεσταμένη κρέμα, ανακατεύοντας διαρκώς. Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι ν’ αποκτήσει πυκνότητα πηχτής σάλτσας.Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την ζελατίνη αφού πρώτα την έχουμε μαλακώσει, και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Προσθέτουμε στην πραλίνα και αναμειγνύουμε απαλά, μέχρι να λιώσει η πραλίνα.

Αφήνουμε να κρυώσει (να έρθει σε θερμοκρασία σώματος) και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί σε δόσεις με τη βοήθεια μιας μαρίζ.

Μοιράζουμε τη μους στα σκεύη σερβιρίσματος (μπολ ή ποτήρια) και τη βάζουμε στο ψυγείο. Την αφήνουμε 3 ώρες περίπου για να σφίξει. Σερβίρουμε με το μπισκότο βουτύρου.

περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: Συνταγές

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Σπιτικά donuts by Dina Nikolaou

Αφράτοι, μυρωδάτοι, λαχταριστοί λουκουμάδες από την Ντίνα Νικολάου….δοκιμάστε είναι …