Meli melo

Διαβάστε κάποιες από τις εκδηλώσεις της Κυριακής 6 Μαΐου

12:00–13:00

ΑΙΘΟΥΣΑ «ΜΟΝΟΚΕΡΩΣ» ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13

«Με οδηγό τη Δημιουργική Γραφή: Το αγόρι που συνάντησε τις Μαγεμένες»

Τι γίνεται όταν ένα αγόρι παίρνει τη βαλίτσα του, αποφασίζοντας το ταξίδι του, και στον δρόμο συναντά τις Μαγεμένες της Θεσσαλονίκης; Ποιες μαγικές διαδρομές χαράσσονται εκ νέου στους εκπαιδευτικούς δρόμους, όταν στο τιμόνι είναι η Δημιουργική Γραφή, η μνήμη και η φαντασία; Ποιο νόημα αποκτούν η φιλία, η προσφυγιά, ο ξενιτεμός, η διαφορετικότητα; «Τι παίρνουμε, τελικά, μαζί μας φεύγοντας» με μια βαλίτσα στο χέρι και μια μαγεμένη σκέψη στο μυαλό; Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή την έκδοση του Μουσείου Τι θα πάρω μαζί μου φεύγοντας,των Νίκη Κάντζου-Φυλλιώς Νικολούδη.
Συντονίστριες: Ευαγγελία Κανταρτζή, διευθύντρια Μουσείου
Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Βασιλική Πλιόγκου, πρόεδρος ΟΜΕΡ Θεσσαλονίκης.
Εισηγητές: Ειρήνη Λαρδούτσου (νηπιαγωγός, συνεργάτης Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Ma Δημιουργική Γραφή, Med, Εκπαίδευση Ενηλίκων), Σωτήρης Γάκος (ΜΑ Δημιουργικής Γραφής, υποψήφιος δρ Φιλολογίας).
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΟΜΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ)

13:00–14:00

ΑΙΘΟΥΣΑ 1 ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 14 

«Τα τραγούδια του Τριγωνοψαρούλη»
Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Σε συνεργασία με τη χορωδία του Αρσάκειου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.
Έχουμε πάρτι! Τα τραγούδια του Τριγωνοψαρούλη κυκλοφόρησαν ξανά, με αφορμή τούς εορτασμούς για τα «20Χρόνια Τριγωνοψαρούλης». Τα τραγούδια που όλα τα παιδιά
ξέρουν και αγαπούν, θα ακουστούν από τους μαθητές της

15:00–16:00
ΑΙΘΟΥΣΑ 1 ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 14

«Το μυστικό της Τροφοπυραμίδας»
Πηνελόπη Μωραΐτου
Ελάτε να γνωρίσουμε τον τρομερό Φαραώ Τροφοχαμών και να σώσουμε την όμορφη Φρουτοπάτρα, αντιμετωπίζοντας πεινασμέ- να μάφιν, θυμωμένους υδατάνθρακες και όχι μόνο. Σύμμαχός μας ο μυστικός πράκτορας 00-Φρεσκοσπανάκης. Ένα ταξίδι γεμάτο απρόσμενες γεύσεις, εκπλήξεις, παιχνίδια και προπαντός εμπειρίες που κάνουν τη ζωή μας πιο πλούσια, υγιεινή και γευστική! Στο τέλος θα έχουμε γίνει όλοι μας σαΐνια στην υγιεινή διατροφή!
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ ΑΠΌ 6 ΕΤΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΡΦΥΡΑ

16:00–17:00
ΑΙΘΟΥΣΑ 1 ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 14

«Η μυρμηγκοφωλιά»
Παναγιώτης Παπαδόπουλος
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικού χαρακτήρα. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν από κοντά ζωντανά έντομα και αληθινά απολιθώματα εκατομμυρίων ετών, και να μάθουν πώς λειτουργεί μια ζωντανή αποικία μυρμηγκιών, χρησιμοποιώντας την επικοινωνία, τη συνεργασία και τη σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων, και πώς απολιθώματα από ζώα που έζησαν εκατομμύρια χρόνια πριν έχουν διατηρηθεί μέχρισήμερα και τι πληροφορίες μάς δίνουν.
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ ΑΠΌ 5 ΕΤΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

17:00–18:00

ΑΙΘΟΥΣΑ 2 ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 14

«Μπλουμ! Ταξιδάκι με λέξεις, νότες και εικόνες»
Μαριλένα Καββαδά, Γρηγόρης Βαλτινός Μπλουμ! Σε ένα ρυάκι από σταλαγματιές ονείρου! Στον κόσμο της φαντασίας που γεννούν οι λέξεις, οι νότες και οι εικόνες όταν συνταξιδεύουν στις σελίδες… ενός αλλιώτικου παιδικού μουσικού εικονοβιβλίου, στο CD του οποίου τραγουδά και η Ελένη Πέτα. Κοντά μας και τα παιδιά από το Σχολειό της Φύσης.
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ 3-99 ΕΤΩΝ, ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΣΩΣΙΒΙΟ!
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΟΥΣ

18:00–19:00
ΑΙΘΟΥΣΑ 1 ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 14

«Προσοχή στις ευχές»
Στέλλα Μιχαηλίδου
Συμμετέχει ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Παιδικόραμα».
ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΆΛΟΥΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΑΡΦΗ

«Το παιχνίδι των δοντιών»
Ρία Φελεκίδου
Είναι αλήθεια πως η ζωή μας μερικές φορές θυμίζει παιχνίδι. Άλλες φορές, όμως, καθόλου… Εκείνες τις στιγμές δεν πρέπει να μένει κανείς με σταυρωμένα χέρια, αλλά να ψάχνει ή να εφευρίσκει παιχνίδια που να μοιάζουν με αληθινή ζωή. Ένα τέτοιο παιχνίδι θα μάθει στον Αμπντούλ ο πατέρας του. Η Ρία Φελεκίδου θα είναι εκεί για να σας μάθει πώς να παίζετε αυτό το αλλιώτικο παιχνίδι και για να σας γνωρίσει με τον Αμπντούλ και την οικογένειά του! Εσείς θα πρέπει να τους βοηθήσετε να πάρουν μερικές σημαντικές αποφάσεις. Πώς; Με τη βοήθεια μιας ζυγαριάς, ζωγραφίζοντας και γράφοντας λέξεις κλειδιά! Και όταν όλα πάρουν τον δρόμο τους, θα τραγουδήσετε όλοι μαζί –τι άλλο;– το τραγούδι «Το παιχνίδι των δοντιών»!
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ ΑΠΌ 6 ΕΤΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

20:00–21:00

ΑΙΘΟΥΣΑ 1 ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 14

«Μικροί εξερευνητές βιβλιοθήκης»
Καλλιτεχνική παιδαγωγική ομάδα «Σχεδία στην πόλη». Επιδαπέδιο παιχνίδι. Τα παιδιά, εξερευνώντας παιδικά βιβλία, μαθαίνουν, μέσα από δοκιμασίες και παιχνίδια γνώσεων, για το βιβλίο, τη γραφή, τη λογοτεχνία και τη βιβλιοθήκη.
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ 6-10 ΕΤΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΟΡΕΣΤΟΥ (ΤΜΗΜΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ),
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ-ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»

Χρήσιμες πληροφορίες

Το πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην επίσημη ιστοσελίδα.

Ώρες Λειτουργίας
Κυριακή 6 Μαΐου 2018: 10.00 – 22.00
Χώρος Διεξαγωγής: ΔΕΘ-HELEXPO, Περίπτερα 13, 14 & 15
Τηλ.: 2310 291111
Είσοδος ελεύθερη
 
Τη ΔΕΒΘ διοργανώνουν το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, η ΔΕΘ-HELEXPO και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη των Ελλήνων Εκδοτών, την στήριξη της Βουλής των Ελλήνων και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Print Friendly, PDF & Email
περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: KozaniKids

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

To νέο παιδικό βιβλίο του Δημήτρη Ταουκίδη «Ο μικρός Μακαρονομάχος»από τις εκδόσεις Παρισιάνου

Γράφει η Βίκυ Γκλούμπου Υπεύθυνη στήλης Kozani Kids – Νηπιαγωγός Πάρτε μολύβι και χαρτί γι…