Ο κοζανίτης ιατρός Χρήστος Κυρατσούς επικεφαλής της έρευνας για το εμβόλιο του κοροναϊού στη Νέα Υόρκη «Χρειαζόμαστε τουλάχιστον έξι μήνες για τα νέα φάρμακα»

Χιλιόμετρα μακριά από την εστία της έξαρσης του κοροναϊού ένας έλληνας γιατρός στη Νέα Υόρκη, είναι επικεφαλής της έρευνας για αντισώματα του νέου ιού σε συνεργασία με το αμερικανικό υπουργείο Υγείας.

 Ο δρ. Χρήστος Κυρατσoύς μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «ΜΕGA Mag», περιέγραψε πώς ξεκίνησε ο ιός, τι κίνδυνοι υπάρχουν, ενώ μίλησε για την πορεία των ερευνών προκειμένου να δημιουργηθεί το πρώτο εμβόλιο για τον κοροναϊό.

Εξηγεί ότι είναι δύσκολο να προβλέψουμε πως θα κινηθεί ο ιός τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες.

«Τα φάρμακα που είναι εξειδικευμένα ελπίζουμε να είναι έτοιμα σε μερικούς μήνες» , είπε και πρόσθεσε ότι  χρειαζόμαστε έξι μήνες για να αναπτύξουμε τα αντισώματα αυτά και μερικούς μήνες για να τα παράγουμε σε ποσότητες ικανές να χρησιμοποιηθούν σε ανθρώπους.

Ο Χρήστος Κυρατσούς τιμήθηκε το 2009 για τις ακαδημαϊκές επιδόσεις του με το βραβείο του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Columbia (2009 Dean’s Award for Excellence in Research).

Εκτός από την πατέντα των αντισωμάτων του ιού Έμπολα που έχει κατοχυρώσει ο έλληνας γιατρός, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος έχει καταταχτεί από το περιοδικό Business Insider, μεταξύ των τριάντα ατόμων ηλικίας κάτω των σαράντα ετών που αναμένεται να μεταμορφώσουν το μέλλον των υπηρεσιών υγείας.

Ο κοζανίτης ιατρός Χρήστος Κυρατσούς επικεφαλής της έρευνας για το εμβόλιο του κοροναϊού στη Νέα Υόρκη «Χρειαζόμαστε τουλάχιστον έξι μήνες για τα νέα φάρμακα»">
περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: Υγεία και Ευεξία

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Η θλίψη μιας όμορφης “εποχής”!

Διανύοντας την επονομαζόμενη ομορφότερη περίοδο του χρόνου, την εορταστική περίοδο των Χρι…