Παιδί και διακόσμηση!

Νιοπλιας

Γράφει η Βίκυ Κουρτίδου.

Είναι πολλά τα ερωτήματα και οι στόχοι που θέτονται σε ότι έχει να κάνει με το θέμα παιδί, όποιο κομμάτι της ζωής του και να αφορά! Πόσο μάλλον όταν καλούμαστε να διαμορφώσουμε τον χώρο που θα περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας του, αλλά που ταυτόχρονα θα είναι και ο χώρος που θα παίζει και ηρεμεί και ίσως αν τα καταφέρουμε γίνει και  το δωμάτιο «πέρασμα» σε ένα φανταστικό κόσμο.

Φυσικά και είναι λογικό να θέλουμε το καλύτερο γι αυτά και θα πρέπει πολύ οργανωμένα να κάνουμε μια λίστα με τις προτεραιότητες και τις ανάγκες που θα πρέπει να εξυπηρετεί, όπως  και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θα θέλουμε να έχει ώστε να μπορέσουμε να τα συνδυάσουμε δημιουργικά και καλαίσθητα.

Για παράδειγμα το δωμάτιο θα είναι ενός ή δύο παιδιών, του ιδίου ή  διαφορετικού φύλλου, με μικρή ή μεγάλη διαφορά ηλικίας? Ποιά θα είναι η διαρρύθμιση που θα ακολουθηθεί και πως θα γίνει σωστά η τοποθέτηση? θα  επιλέξουμε θέματα με βάση την διαχρονικότητα ή τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών?

 

-Βουνό ε? Πιστέψτε με, θα είναι πολλά περισσότερα τα ερωτήματα και οι ενδοιασμοί σας, όταν όντως κληθείτε να διακοσμήσετε το δωμάτιο των μικρών σας θησαυρών και θα τα έχετε καταφέρει όταν θα βλέπετε ζωγραφισμένα στα χείλη τους «εκείνο» το  συγκεκριμένο χαμόγελο, που αν είχε τίτλο θα ήταν : δε περιγράφω άλλο !

Είναι αρκετά μεγάλη η πρόκληση αλλά εξίσου πολλά και τα μέσα που έχουμε σήμερα στα χέρια μας! Στη διάθεση μας υπάρχει μεγάλη πληθώρα οικολογικών ταπετσαριών,  ειδικών «στένσιλ» αποτύπωσης παραστάσεων, επαναλαμβανόμενα και μεμονωμένα αυτοκόλλητα μοτίβα,  περίτεχνες κατασκευές από ξύλο η ακόμα και πιο μόνιμες από γυψοσανίδα και αμέτρητα πανιά με prints για όλα τα γούστα!

Τέλος πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η επιλογή των χρωμάτων (θα ακολουθήσει σύντομα άρθρο για τα χρώματα) καθώς είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι τα χρώματα επηρεάζουν τη ψυχοσύνθεση και τη διάθεση μας. Έχουμε λοιπόν να επιλέξουμε τις κατάλληλες αποχρώσεις για το χώρο που θα γίνει το προσωπικό καταφύγιο των παιδιών μας για τα επόμενα χρόνια και όπου θα περνούν δημιουργικά τον ελεύθερο τους χρόνο με βάση το ύφος την ένταση την θερμότητα και την ισορροπία του συνδυασμού που θα κάνουμε !

Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.

Print Friendly, PDF & Email
περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: Donnasito
περισσότερα στή: Σπίτι και Διακόσμηση

Δείτε επίσης

4 τρόποι να μετατρέψεις το μπάνιο σου σε ένα ιδιωτικό σπα

Μετά από μια κουραστική μέρα όλες θέλουμε να χαλαρώσουμε και τι καλύτερο από ένα σπα. Το δ…