Πως η εσωτερική ομορφιά είναι ο βασικός συντελεστής της αισθητικής?

Γράφει η Τζένη Δασκάλου

 

Γοητεία, προσωπικότητα! Πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτές τις λέξεις στις γυναικείες συζητήσεις, και τις περισσότερες φορές εκτός ουσίας, στερημένες από την πραγματική τους έννοια.

 

Προσωπικότητα δεν είναι μόνο, στη φιλοσοφική της σημασία, η συνείδηση της ατομικότητάς μας, αλλά κυρίως η συνείδηση της εσωτερικής μας ελευθερίας, των ικανοτήτων μας και της ποιότητας που απαιτείται στη ζωή και μας δίνει την αίσθηση της αξιοπρέπειας, κάνοντας μας αυτόνομες και ελεύθερες. Με την προσωπικότητά μας ξεχωρίζουμε από το σύνολο.

 

Η προσωπικότητα είναι αυτό που ξεχωρίζει με το πιο ευγενικό τρόπο μια γυναίκα από μια άλλη, με τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα, που κρίνει, που συζητά, που εκφράζεται, που ντύνεται, που υποφέρει, που μιλά, που φροντίζει την ομορφιά της. Λένε, πως μια γυναίκα χωρίς προσωπικότητα,είναι όπως ένα ρόδο χωρίς άρωμα, και έχουν δίκιο.

 

 

Το γέμισμα της εσωτερικής της υπάρξεως και η εσωτερική της όψη αντανακλά στη φυσική εξωτερική της όψη. Η προσωπικότητα είναι κάτι που δεν μπορεί να διδαχθεί ούτε να αποδοθεί σε μια οποιαδήποτε ηλικία. Καθορίζεται από την έλξη που μια γυναίκα εξασκεί στους άλλους,και που κάποτε είναι πιο δυνατή από τη φυσική της ομορφιά.

 

Μάθετε να είστε ο εαυτός σας!

 

Το να είσαι ο εαυτός σου, είναι ένας βασικός κανόνας γοητείας, που προέρχεται ακριβώς από την αυτογνωσία.

Να μάθετε να είστε ειλικρινείς, τουλάχιστον με τον εαυτό σας, αν όχι πάντα και με τους άλλους.

Μην υποκρίνεστε, μην προσποιείστε. Κι όμως η υποκρισία, η ψευτιά, είναι σε πολλές γυναίκες δεύτερη φύση. Ζουν κάτω από το δέρμα, συμπεριφέρονται ψεύτικα.Η ομορφιά τους μένει εγκλωβισμένη μέσα σε αυτή τη νευρική τους προσπάθεια να φανούν διαφορετικές από ότι είναι.

Οι γυναίκες που δεν προσποιούνται είναι πιο χαλαρωμένες, έχουν περισσότερη ακτινοβολία μπορείς να πεις. Η καρδιά τους είναι ωραία όπως το πρόσωπό τους.

Print Friendly, PDF & Email
περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: Sito
περισσότερα στή: Ομορφιά

Δείτε επίσης

Μήπως ήρθε η ώρα να τολμήσεις ένα νέο εκρηκτικό χρώμα στα μαλλιά?

Τη νέα σεζόν οι κομμωτές μας παρουσιάζουν τα εκρηκτικά χρώματα που θα προτιμήσουμε το φθιν…