Γράφει η Τζένη Δασκάλου

Αναμφισβήτητα πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι τα baby oil και οι κρέμες είναι περιττά για την επιδερμίδα ή μια καινούργια «μόδα» που  «ήρθε» τα τελευταία χρόνια.

Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει αφού τα έλαια ήταν για κάποιους πολιτισμούς βασικό κομμάτι της περιποίησης για πολλά χρόνια.

Υπάρχει ένας μύθος ότι τα baby oil κολλάνε στα ρούχα, αφήνουν λεκέδες και δεν ενυδατώνουν σε βάθος. Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική. Τα ποιοτικά baby oil ενυδατώνουν σε βάθος την επιδερμίδα και δεν αφήνουν λεκέδες στα ρούχα ούτε κάνουν το δέρμα λιπαρό. Τα περισσότερα είναι ξηρά και απορροφούνται γρήγορα προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα. Ένα ακόμα όφελος που προσφέρουν τα baby oil είναι η πολύ συμφέρουσα τιμή τους! Μια μικρή ποσότητα ενυδατώνει το δέρμα και έχει μεγάλη διάρκεια σε αντίθεση με κάποια body butter που είναι πολύ λιπαρά για το δέρμα.

Όλο το χειμώνα αυτό που κάνουν πολλές γυναίκες είναι να απλώνουν μια απλή ενυδατική μετά το μπάνιο. Το καλοκαίρι όμως που η θερμοκρασία ανεβαίνει αυτό δεν αρκεί. Το δέρμα λόγω ζέστης αφυδατώνεται και χρειάζεται περισσότερη φροντίδα.

Extra tip ομορφιάς

Κορίτσια παρακάτω θα σας δώσω κάποιες συμβουλές ομορφιάς που εγώ προσωπικά τις τηρώ χειμώνα –καλοκαίρι και το δέρμα μου είναι πάντα ενυδατωμένο και απαλό.

  • Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα κάνω scrub σώματος φτιαγμένο με σπιτική συνταγή ή peeling σώματος με τα πιο αγνά υλικά που φτιάχνω μόνη μου χωρίς να μου φεύγει μια περιουσία σε πανάκριβα προιόντα που κυκλοφορούν στη αγορά. Το peeling περιλαμβάνει τρία απλά υλικά που πάντα υπάρχουν στο σπίτι. Ζάχαρη, αφρόλουτρο και λίγες σταγόνες από το αγαπημένο μου baby oil.
  • Σε καθημερινή βάση βάζω πάντα ενυδατική σώματος
  • Μετά το μπάνιο κάνω απαραίτητα μια μικρή τελετουργία. Απλώνω σε όλο το σώμα μου μια μικρή ποσότητα baby oil και το αφήνω να απορροφηθεί. Στη συνέχεια απλώνω μια ενυδατική κρέμα σώματος.

Κορίτσια κάντε όλα τα παραπάνω και θα με θυμηθείτε! Το δέρμα σας θα είναι πάντα ενυδατωμένο και απαλό!

Extra tip

Το καλοκαίρι λόγω ζέστης και ήλιου να φοράτε πάντα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας,  ακόμα και αν δεν εκθέτετε το σώμα σας στον ήλιο και σε καθημερινή βάση ειδικά όταν πάτε διακοπές να μην ξεχνάτε μια ενυδατική κρέμα σώματος!

περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: Ομορφιά

Δείτε επίσης

Ενυδάτωσε πρόσωπo, σώμα και μαλλιά με 3 τρόπους!

Γράφει η Τζένη Δασκάλου Όλα τα ωραία πράγματα κάποια στιγμή τελειώνουν! Όταν επιστρέφουμε …