Η περίοδος των εξετάσεων έφτασε. Έπειτα από μια πολύμηνη και εντατική προσπάθεια οι μικροί και οι μεγάλοι μαθητές είναι έτοιμοι να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο στίβο της μόρφωσης. Οι γονείς αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών μας καλούμαστε να σταθούμε δίπλα τους με αγάπη και υπομονή ώστε να ελαχιστοποιήσουμε το άγχος τους.

Το κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και διαφορετικό και γι αυτό είναι σωστό να αφήνουμε να επιλέξει το ίδιο τον τρόπο και το πρόγραμμα της μελέτης του Δεν υπάρχει σωστή ώρα. Άλλα παιδιά αποδίδουν νωρίς το πρωί και άλλα αργά το βράδυ. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τις ώρες μελέτης. Κάποια κατανοούν το μάθημα σε μία ώρα και κάποια άλλα σε πολλές.

Meli melo

Όσο οι γονείς είμαστε  ανοιχτόμυαλοι και συνειδητοποιήσουμε την ατομικότητα του παιδιού μας τόσο θα έχουμε συμβάλλει στην επιτυχή ολοκλήρωση της προσπάθειας του.

Η διατροφή επίσης παίζει σημαντικό ρόλο αλλά και αυτή χωρίς υπερβολές. Η σωστή και ολοκληρωμένη πρόσληψη βιταμινών συμβάλλει σε μια αποτελεσματικότερη μνήμη καθώς και στην ενίσχυση των δυνάμεων του παιδιού. Φυσικοί χυμοί , φρούτα και ισορροπημένο διαιτολόγιο δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν.

Αυτό όμως που τελικά θεωρείται βέβαιο είναι ότι κάθε παιδί έχει ανάγκη από έναν γονιό ήρεμο που θα υποστηρίζει τις επιλογές του, θα το συμβουλεύει σε θέματα  που γνωρίζει καλύτερα αλλά κυρίως  ευχόμενος του καλή επιτυχία θα του επιτρέψει να ανοίξει τα φτερά του και να γνωρίσει τον κόσμο μέσα από τα λάθη του και τις κατακτήσεις του.

περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: KozaniKids

Δείτε επίσης

Έτσι θα κάνετε τις στιγμές με τα παιδιά σας πιο ποιοτικές!

Κάθε βράδυ γυρίζετε από τη δουλειά και νιώθετε πάρα πολύ κουρασμένη αλλά είστε και γεμάτη …