Πότε θα παντρευτώ εγώ?

Γράφει η Λιάνα Ανδρεοπούλου

Πόσο εύκολο είναι στην εποχή της κρίσης, όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο αλλά και σε κοινωνικό, να παντρευτεί μια γυναίκα; Έχουν αλλάξει ριζικά οι ρόλοι και τα πιστεύω μας για τις ερωτικές-προσωπικές σχέσεις, που φαντάζει σχεδόν ακατόρθωτο μια ελεύθερη γυναίκα να βρει τον σύντροφο που θα παντρευτεί.

Καθώς έχουν απελευθερωθεί όλα, οι άντρες δείχνουν να απολαμβάνουν στο μέγιστο τα «αγαθά» της εργένικης ζωής. Γεγονός που τους έχει οδηγήσει στην «υπερκατανάλωση» και στην επιλογή του γρήγορου φαγητού.

Από την άλλη πλευρά,μπορεί να έχει βρεθεί ο σύντροφος αλλά οι οικονομικές συγκυρίες να μας αποθαρρύνουν από αυτό το βήμα. Και κάπως έτσι φτάνουμε στο ερώτημα του τίτλου, και πολλών γυναικών, «Πότε θα παντρευτώ εγώ;».

Αν είσαι ελεύθερη, έχεις να αντιμετωπίσεις την επιπολαιότητα των δύο φύλων που επικρατεί στην εποχή μας. Δεν μπορείς να αλλάξεις όλους τους άντρες αλλά μπορείς να περάσεις το μήνυμά σου από εδώ και στο εξής. Όταν θα ξεκινήσει μία νέα γνωριμία δεν χρειάζεται να πεις «Αστέρη εγώ θέλω  να παντρευτώ σε αυτή τη φάση της ζωής μου!» .

Αυτό που θα κάνεις είναι αρχικά να δείξεις η ίδια σοβαρότητα και συγκράτηση απέναντί του. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται (να είσαι έξυπνη για να μη τα γράφω αναλυτικά αυτά που εννοώ). Μετέπειτα, είναι πολύ βασικό να ακούς τη λέει και θέλει ο λεγόμενος ¨Αστέρης¨. Οι γυναίκες μιλάμε πολύ και δεν ακούμε καθόλου, επομένως σε αυτή τη γνωριμία προσπάθησε να αφουγκραστείς τι θέλει και αυτός στη ζωή του. Τέλος, μια πολύ έξυπνη συμβουλή είναι να προτείνεις να κάνετε πράγματα που κάνουν τα ζευγάρια/παντρεμένοι. Στην αρχή πάντα ακολουθούν οι άντρες σε όλα και αν από την αρχή τον βάλεις σε ρυθμό σοβαρό και ουσιαστικό ο «Αστέρης» θα ακολουθήσει.

Από την άλλη πλευρά, αν έχεις βρει τον σύντροφο της ζωής σου και επιθυμείτε να παντρευτείτε αλλά τα οικονομικά σας είναι ένας λόγος που δεν προχωράτε στο επόμενο βήμα,σου έχω τη λύση και εδώ. Ως νέο ζευγάρι μπορείτε να κάνετε είτε τον γάμο σε έναν πολύ στενό κύκλο (και σε παρακαλώ μην μου πεις για συγγενείς και μακρινά ξαδέρφια) είτε να παντρευτείτε με πολιτικό γάμο και έπειτα με τους αγαπημένους σας ανθρώπους να περάσετε όμορφα. Αν ο λεγόμενος «Αστέρης» συνεχίζει να φέρνει εμπόδια πάνω στο θέμα αυτό, είναι η ώρα να σκεφτείς αν είναι όντως ο κατάλληλος για εσένα.

Τα πράγματα είναι απλά στη ζωή και εμείς έχουμε τη τάση να τα κάνουμε σύνθετα. Μην στρεσάρεσαι για την ημερομηνία του δικού σου γάμου και διεκδίκησε στη ζωή σου αυτά που επιθυμείς.

Print Friendly, PDF & Email
περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: Sito
περισσότερα στή: Σχέσεις

Δείτε επίσης

Τα ζώδια και η συμπεριφορά τους στον έρωτα!

ΚΡΙΟΣ: Σαν ζώδιο της φωτιάς και της παρόρμησης, ο Κριός ερωτεύεται με πάθος ασυγκράτητο, μ…