Συνταγές με μακαρόνια για τους λάτρεις του ζυμαρικού!!

Αυτό το άρθρο είναι για σένα που αγαπάς τα ζυμαρικά…!!!! Που μπορείς απλά να ζεις τρώγοντας μόνο μακαρόνια! Και επειδή λατρεύουμε και εμείς τα ζυμαρικά σου βρήκαμε 4 σούπερ συνταγές για να δοκιμάσεις!!

Κοχύλια γεμιστά με κοτόπουλο

 
Υλικά
  • 500 γρ. ζυμαρικά κοχύλια μεγάλα
  • 600 γρ. φιλετάκια κοτόπουλο κομμένα σε κυβάκια
  • 650 γρ. ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. κάρυ (για όποιον δεν το θέλει πολύ πικάντικο ρίχνει το μισό)
  • αλάτι, πιπέρι, πιπέρι καγιέν, ρίγανη
  • 150 γρ. τυρί τριμμένο ή γκούντα
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Για το σερβίρισμα

  •  ρόκα

 

Διαδικασία

  • Πρώτα βράζουμε τα ζυμαρικά κοχύλια μόνα τους μέχρι να μαλακώσουν λίγο, όχι όμως να παραβράσουν. Στο μισό χρόνο από αυτό που γράφει στις οδηγίες συσκευασίας. Όταν τα σουρώσουμε ρίχνουμε λίγο λάδι και τα ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.
  • Κόβουμε το φιλέτο σε μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε σε καυτό ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι.
  • Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα.
  • Προσθέτουμε το κάρυ, το πιπέρι, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι, τη ρίγανη και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Μόλις δέσει η σάλτσα την αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε τα ζυμαρικά κοχύλια.
  • Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ 25×30 εκ. και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί τριμμένο για να λιώσει.
  • Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Τέλος σερβίρουμε με λίγη ρόκα.

Λιγκουίνι με γαρίδες, λάιμ και σπαράγγια

Υλικά

Για τα σπαράγγια

  • 300 γρ. σπαράγγια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τις γαρίδες

  • 300 γρ. γαρίδες
  • 2-3 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • ¼ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 8 ντοματίνια
  • 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. βούτυρο, σε κύβους
  • χυμό από 1 λάιμ

Για το σερβίρισμα

  • 300 γρ. λιγκουίνι (ξερό βάρος)
  • 1 λάιμ

 

Διαδικασία

Για τα σπαράγγια

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Παίρνουμε ένα τηγάνι διαμέτρου 25 εκ., το οποίο να μπαίνει στον φούρνο (με μεταλλικό χερούλι, όχι πλαστικό γιατί θα λιώσει).
  • Αφαιρούμε το σκληρό κάτω μέρος από τα σπαράγγια κόβοντας με ένα μαχαίρι 2 εκ. από την άκρη.
  • Με ένα μικρό μαχαιράκι αφαιρούμε τα φυλλαράκια κατά μήκος του κοτσανιού μέχρι να φτάσουμε στην τρυφερή κορυφή του.
  • Βάζουμε τα σπαράγγια σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες και το προσθέτουμε στο μπολ.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα σπαράγγια και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας προσεκτικά για να μη σπάσουν.
  • Τα απλώνουμε στο τηγάνι, προσέχοντας να μην είναι το ένα πάνω στο άλλο και τα ψήνουμε για 4-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βγάζουμε το τηγάνι από τον φούρνο και σπρώχνουμε τα σπαράγγια στη μία άκρη του.

Για τις γαρίδες

  • Αφαιρούμε τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες (αφήνουμε μόνο την ουρά) και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στο μπολ με τις γαρίδες μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι, την πάπρικα, το μπούκοβο, τα ντοματίνια και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να αναμειχθούν τα υλικά και τα απλώνουμε στην άλλη άκρη του τηγανιού όπου έχουμε βάλει τα σπαράγγια.
  • Μοιράζουμε το βούτυρο πάνω από τα σπαράγγια και τις γαρίδες.
  • Ξαναβάζουμε το τηγάνι στον φούρνο για άλλα 6 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τον φούρνο και ραντίζουμε το φαγητό με το χυμό από το λάιμ.
  • Σερβίρουμε με λιγκουίνι και το λάιμ κομμένο σε φέτες.

Mac ‘n’ Cheese με ντομάτα

Υλικά

  • 4 λίτρα νερό
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 500 γρ. μακαρονάκι κοφτό
  • 60 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 40 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 1 λίτρο γάλα, 3,5% λιπαρά
  • 1 κύβο κότας
  • ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 4-5 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, μόνο τα φύλλα
  • 400 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

 

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200o C στον αέρα.
  • Βράζουμε 4 λίτρα νερό και 1 κ.σ. αλάτι σε μία πλατιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  • Βράζουμε το μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 1 λεπτό.
  • Σουρώνουμε, τα λαδώνουμε ελαφρά να μην κολλήσουν και κρατάμε στο πλάι.
  • Στο μεταξύ, λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.
  • Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα σαν μία αλοιφή.
  • Σιγά σιγά και σε δόσεις ξεκινάμε να προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας πολύ καλά με το σύρμα πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση ώστε να μην κάνει γρομπαλάκια η σάλτσα μας. Συνεχίζουμε μέχρι να προσθέσουμε όλο το γάλα και μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ και τότε την αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Ρίχνουμε μέσα τον κύβο, λίγο πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ και 3 κ.σ. θυμάρι.
  • Με μία κουτάλα βγάζουμε τα μακαρόνια, τα βάζουμε στο μπολ με τη ντομάτα και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τα μισά τυριά σιγά σιγά στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  • Προσθέτουμε και τα ζυμαρικά στην τυρένια μπεσαμέλ και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλα μυρωδικά (μαϊντανό, άνηθο) αν θέλουμε.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα οβάλ πυρέξ 30 εκ., από πάνω το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε μέχρι να αρχίσει η επιφάνεια να παίρνει χρώμα για περίπου 15-20 λεπτά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο θυμάρι και σερβίρουμε.

Μακαρονάδα ολικής με πέστο αβοκάντο

 

Υλικά

  • 250 γρ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως
  • 2 αβοκάντο ώριμα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λάιμ
  • ξύσμα από 2 λάιμ
  • ½ ματσάκι κόλιανδρο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. κάσιους
  • φρέσκο βασιλικό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Διαδικασία

Για τα σπαγγέτι

  • Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, σπαγγέτι ολικής αλέσεως και τα αφήνουμε για 9 λεπτά.  Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα σουρώνουμε.

Για την πέστο αβοκάντο

  • Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσια και με ένα κουτάλι αδειάζουμε τη σάρκα στον κάδο του μίξερ.
  • Προσθέτουμε ελαιόλαδο, ξύσμα λάιμ, χυμό λάιμ, φρέσκο κόλιανδρο, μπούκοβο, πιπέρι, αλάτι, σκόρδο ψιλοκομμένο και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Όταν η πέστο είναι έτοιμη τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Για το σερβίρισμα

  • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε κάσιους και τα σοτάρουμε.
  • Στο μπολ με την πέστο ρίχνουμε τα καυτά ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα κάσιους, φρέσκο βασιλικό, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Συνταγές απο: akispetretzikis.com

Print Friendly, PDF & Email
περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: Συνταγές

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

3 «γλυκιές» ιδέες για ένα σούπερ πρωινό!!

  Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της μέρας που δεν πρέπει να παραλείπουμε. Τις καθ…