Τάξη και οργάνωση του δωματίου: Mια διασκεδαστική δραστηριότητα στο σπίτι με το παιδί!

Σήμερα Κυριακή εάν δεν έχετε πάει κάποια εκδρομή και επιλέξατε να μείνετε στο σπίτι, τότε μπορείτε να δραστηριοποιηθείτε, τακτοποιώντας απλά του παιδικό δωμάτιο μαζί με το παιδί!

Για να γίνει ακόμα πιο διασκεδαστικό, ξεκινήστε φτιάχνοντας μια λίστα με τις δουλειές που θα πρέπει να κάνει:

  • Να στρώσω το κρεβάτι μου
  • Να ξεχωρίσω τα άπλυτα ρούχα
  • Να καθαρίσω το γραφείο μου
  • Να μαζέψω όλα τα παιχνίδια
  • Να τακτοποιήσω τα βιβλία μου
  • Να πετάξω ότι είναι άχρηστο
  • Να κοιτάξω κάτω απο το κρεβάτι μου

Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική και ξεκινήστε απο τα άλλα δωμάτια, ψάχνοντας δικά του αντικείμενα που έχουν ξεμείνει. Μια καλή δραστηριότητα είναι να  παίξετε το παιχνίδι  της κατασκόπευσης! Βάλτε τα χέρια σας στα μάτια σαν κιάλια και ξεκινήστε να ψάχνετε γι αυτά.

Αν η βιβλιοθήκη του παιδιού χρειάζεται τακτοποίηση, τότε μπορείτε να του πείτε ότι ήρθε η ώρα για λίγη οργάνωση. Αφήστε το παιδί να ξεχωρίσει τα βιβλία του ανάλογα με το μέγεθος τους ή με το χρώμα και έπειτα να τα τοποθετήσει. Πολύ πιθανόν να βρει κάποιο που έχει καιρό να διαβάσει!

Εάν έχει όλα τα παιχνίδια κάτω, ένα καλό κίνητρο να τα μαζέψει χωρίς φωνές γρήγορα, είναι να παίξετε έναν αγώνα ταχύτητας! Ρυθμίστε το χρονόμετρο και πείτε του ότι πρέπει να τα μαζέψει πριν σταματήσει. Για να γίνει ακόμα πιο διασκεδαστικό μπείτε και εσείς στο παιχνίδι χωρίζοντας τα παιχνίδια σε 2  αντίπαλες ομάδες. Σίγουρα θα θέλει να σας νικήσει!

Τέλος, επιβραβεύστε τα! Τα παιδιά περιμένουν και απο σας να κάνετε κάτι για εκείνα. Δοκιμάστε το πινακάκι επιβράβευσης κολλώντας κάθε φορά που τελειώνει τις δραστηριότητες του ένα αυτοκόλλητο ή ένα αστεράκι. Πείτε του ότι αν το συμπληρώσει όλο θα του πάρετε κάτι που θα ήθελε να αποκτήσει!

Καλή διασκέδαση!

περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: Kozani Kids
περισσότερα στή: KozaniKids

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Το τρίτο βιβλίο του Δημήτρη Ταουκίδη «Με Γάλα Μυστικά» από τις εκδόσεις Παρισιάνου

Μόλις πήρα στα χέρια μου το νέο βιβλίο του Δημήτρη με τίτλο «Με Γάλα μυστικά» πραγματικά δ…