Τα“top3”βιβλία σε πωλήσεις για την εβδομάδα 30/09/2019-05/10/2019 Μας ενημερώνει η Γιάννα Σισμανίδου από τα “Βιβλιοπωλεία Πάπυρος’’

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

Φάκελος Υλικού

Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στη νέα ύλη που προστέθηκε στο μάθημα «Αρχαία Ελληνικά Γ’ Λυκείου» για τη σχολική χρονιά 2019-2020. Περιλαμβάνει τις εισαγωγές των σχολικών βιβλίων, καθώς και τις δύο πρώτες θεματικές ενότητες του Φακέλου Υλικού.

Από το σχολικό βιβλίο «Φιλοσοφικός Λόγος» παρουσιάσαμε τις εισαγωγές με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων.
Από το σχολικό βιβλίο «Φάκελος Υλικού»:
– Μεταφράσαμε στη νεοελληνική όλα τα αμετάφραστα αρχαία κείμενα.
– Απαντήσαμε σε όλες τις ενδεικτικές δραστηριότητες.
– Προσθέσαμε και άλλες ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους.
– Σχολιάσαμε όρους, έννοιες και φράσεις από τα κείμενα.
– Στα κείμενα όπου στο σχολικό βιβλίο υπάρχει η μετάφρασή τους δώσαμε μόνο τη νοηματική τους απόδοση.

Συγγραφέας: Γεώργιος Χ. Σακελλαρίδης
Εκδόσεις:Σαββάλας, 2019
Σελίδες:208 σελ.
ISBN 978-960-493-700-4,
Τιμή € 8,91

ΑΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΘΑΥΜΑ

Ο Σεζάρ είναι αποφασισµένος να πεθάνει. Δεν αντέχει τον θάνατο της αγαπηµένης του Παθ, αφήνει τον γιο τους στους παππούδες του και ετοιµάζεται να δώσει τέλος στη ζωή του. Ώσπου εµφανίζεται στο κατώφλι του η Νανά και του χαλάει τα σχέδια. Η νεαρή Ελληνίδα είναι φοιτήτρια της αρχιτεκτονικής και έχει πάθος, όπως και ο Σεζάρ, για τους κλασικούς συγγραφείς και την ελληνική µυθολογία. Διατείνεται πως µένει απέναντί του, ενώ εκείνος δεν την έχει ξαναδεί ποτέ. Είναι βέβαιος; Γιατί όµως φέρεται τόσο φιλικά σ’ αυτόν, έναν απελπισµένο σαραντάρη που πενθεί και είναι βέβαιος πως δε θα καταφέρει να χαρίσει ευτυχία στο παιδί του;

Ξεκινώντας από τους έρηµους δρόµους στο καλοκαιρινό Παρίσι και φτάνοντας ως τις ηλιόλουστες ακτές της Ιταλίας, µε ενδιάµεσους σταθµούς κάποια κοντινά και µακρινά νησιά, από το Αιγαίο έως την Ιαπωνία, το «Αν πιστέψεις στο θαύµα» είναι η ιστορία ενός άντρα που σώζεται χάρη στη µνήµη της παιδικής του ηλικίας και στη δύναµη των µύθων, των ιστοριών και της λογοτεχνίας. Ενός άντρα που σύντοµα θα καταλάβει ότι, επιτέλους, µπορεί να ξεφύγει από τον πόνο και να επιστρέψει στη ζωή.

Συγγραφέας: Κριστόφ Ονο-Ντι-Μπιο
Μετάφραση: Σταύρος Παπασταύρου
Εκδόσεις:Εκδόσεις Πατάκη, 2019
Σελίδες:269 σελ.
ISBN 978-960-16-8282-2,
Τιμή
 € 11,97

ΑΓΡΙΕΣ ΑΝΕΜΩΝΕΣ

Ένα βιβλίο γεμάτο έρωτα,μια ιστορία με συνεχείς ανατροπές και δυνατή πλοκή, που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι την τελευταία σελίδα.

Η μέρα που η Αμέλια Μελικού αποφάσισε να φύγει ήταν μια βροχερή Δευτέρα. Και διεκδίκησε την απόφασή της αυτή με πάθος, καθώς είχε κόψει από καιρό κάθε δεσμό με τον κόσμο γύρω της. Ήξερε πως η απόφασή της ήταν η σωστή. Εκείνο όμως που δε γνώριζε, και δεν μπορούσε να μαντέψει, ήταν ότι ο δικηγόρος που τυχαία την επισκέφτηκε εκείνη την ίδια μέρα θα προσπαθούσε με κάθε τρόπο να της αλλάξει τη ζωή.

Συγγραφέας: Ευαγγελία Γιάννου
Εκδόσεις:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2018
Σελίδες:525 σελ.
ISBN 978-960-14-3372-1,
Τιμή
 € 14,40

 

 

Τα“top3”βιβλία σε πωλήσεις για την εβδομάδα 30/09/2019-05/10/2019 Μας ενημερώνει η Γιάννα Σισμανίδου από τα “Βιβλιοπωλεία Πάπυρος’’">
περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: Uncategorized

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Το πολιτιστικό πρόγραμμα του περιοδικού ‘Παρέμβαση’ για τον Οκτώβριο – Δεκέμβριο 2019

• 30 Οκτωβρίου Διάλεξη του Σωτήρη Ραπτόπουλου, Αρχαιολόγου ΕΦΑ Γρεβενών, με θέμα: «Βορειοε…