Τι είναι η αρωματοθεραπεία και τι μας προσφέρει

Η αρωματοθεραπεία ανήκει στην ολιστική ιατρική και είναι μια εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος η οποία εξασκείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Στην αρωματοθεραπεία χρησιμοποιούνται αιθέρια έλαια τα οποία προέρχονται από διάφορα φυτά και λουλούδια. Αναμειγνύονται με άλλες ουσίες και είτε γίνεται επάλειψη στο δέρμα είτε ψεκάζονται είτε εισπνέονται και με αυτόν τον τρόπο βοηθούν τον ασθενή να ανακουφιστεί από διάφορες παθήσεις.

Τα αιθέρια έλαια  είναι γνωστά για τις θεραπευτικές ιδιότητές τους. Η αρωματοθεραπεία υποστηρίζει ότι τα αιθέρια έλαια δρουν στο τμήμα του εγκεφάλου που έχει σχέση με την μνήμη μας και το τμήμα που ελέγχει τις ορμόνες ενώ υποστηρίζεται επίσης ότι τα αιθέρια έλαια στην αρωματοθεραπεία απορροφώνται αμέσως από την επιδερμίδα μας και δρουν αμέσως στο σώμα μας.

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι τα αρώματα επηρεάζουν πάρα πολύ την ψυχολογία και την διάθεσή μας. Ένα πολύ απλό παράδειγμα, ανεξάρτητα από την αρωματοθεραπεία, είναι ότι σε όλους νομίζω φτιάχνει την διάθεση και γενικότερα την ψυχολογία να μπαίνουν πχ σε ένα σπίτι που μυρίζει πολύ όμορφα. Όταν μυρίσουμε κάτι αμέσως αυτό το μήνυμα καταγράφεται από τον εγκέφαλό μας και έτσι ελέγχεται η αντίδραση μας και το συναίσθημα μας σε σχέση με την μυρωδιά που μόλις οσφρανθήκαμε.

Ο καθηγητής Σιζούο Τόρι από την Ιαπωνία, διεξήγαγε κάποια πειράματα με αιθέρια έλαια στο πανεπιστήμιο Τόχο, και βγήκαν τα συμπεράσματα ότι το νευρικό σύστημα διεγείρεται από την μυρωδιά του βασιλικού της μέντας του γιασεμιού και του γαρίφαλου ενώ η δραστηριότητα του νευρικού συστήματος μειώνεται με την μυρωδιά του λεμονιού του σανταλόξυλου, του χαμομηλιού και του περγαμόντο.

Αν θέλετε λοιπόν και εσείς να καταφύγετε σε αυτού του είδους την θεραπεία, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό. Δεν πρέπει να το κάνετε μόνοι σας, γιατί κάποια έλαια είναι πολύ δυνατά και μπορεί να γίνουν επικίνδυνα. Επίσης καλό είναι να αποφεύγεται η αρωματοθεραπεία σε παιδιά κάτω των 5 ετών γιατί παρουσιάζουν ευαισθησίες στα αιθέρια έλαια.

περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: Ομορφιά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Ποιό είναι το ιδανικό μακιγιάζ για να αναδειχθεί περισσότερο το μαύρισμά σας?

Το μακιγιάζ έχει την τιμητική του αυτήν την περίοδο είναι χωρίς αμφιβολία το sunkissed με …