Τι πρέπει να αφαιρέσεις από το σπίτι σου σύμφωνα με το Feng Shui!

Το feng shui είναι μια αρχαία τέχνη που μας βοηθά με κάποιους κανόνες για καλύτερη τοποθέτηση διαφόρων επίπλων ή αντικειμένων σε έναν χώρο ώστε να υπάρχει θετική ενεργεία. Οι κανόνες είναι απλοί παρ’ όλα αυτά κάνουμε κάποια λάθη.

Αυτά είναι τα 4 βασικά λάθη που κάνουμε:

  1. Η θέση του κρεβατιού στο υπνοδωμάτιο

Το κρεβάτι ή ακόμα και η καρέκλα του γραφείου σου δεν κοιτάνε προς την πόρτα. Το feng shui έχει να κάνει πολύ με την άνεση και την ασφάλεια που νιώθεις στον χώρο που βρίσκεσαι. Έτσι όταν βρισκόμαστε σε έναν χώρο και νιώθουμε ότι δε μπορούμε να δούμε τι γίνεται από πίσω μας, αυτόματα αυτό μας κρατάει σε επιφυλακή. Για αυτό τοποθετείστε το κρεβάτι ή την καρέκλα του γραφείου σας απέναντι από την πόρτα ώστε να την κοιτάει.

  1. Αντικείμενα που κρεμάμε πάνω από τα έπιπλα που καθόμαστε

Όπως είπαμε παραπάνω, το feng shui έχει να κάνει πολύ με την ασφάλεια που νιώθουμε στον χώρο που βρισκόμαστε. Πόσο ασφαλείς μπορούμε να νιώθουμε με ένα τεράστιο κάδρο πάνω από το κεφάλι μας ενώ ξαπλώνουμε στο κρεβάτι ή στον καναπέ μας;

  1. Παλιά αντικείμενα που δε χρησιμοποιούμε πλέον

Πολλοί άνθρωποι δένονται συναισθηματικά με κάποια παλιά αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι και έτσι δε τα πετούν. Αυτό δε βοηθάει καθόλου όμως στη διακόσμηση του σπιτιού διότι πολλά από αυτά τα αντικείμενα είναι είτε σε κακή κατάσταση είτε χαλασμένα. Τα άχρηστα αντικείμενα σε ένα σπίτι μπλοκάρουν την θετική ενέργεια και μας αποσυντονίζουν.

  1. Χαλασμένες συσκευές

Όπως τα παλιά μας αντικείμενα, έτσι και οι χαλασμένες συσκευές που μένουν για καιρό μέσα στο σπίτι χωρίς όμως να τις επιδιορθώσουμε μας δίνουν κακή ενέργεια. Έτσι αν δεν έχετε σκοπό να τις επιδιορθώσετε σύντομα, πετάξτε τες. Αν όντως σας ήταν τόσο απαραίτητες δε θα τις είχατε ήδη επιδιορθώσει;;

περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: Σπίτι και Διακόσμηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Οι τάσεις στην διακόσμηση του σπιτιού για τον χειμώνα 2020!

Το σπίτι μας θέλουμε να είναι ζεστό , φιλόξενο και πάνω από όλα να έχει στυλ που θα αναδει…