Τι τον οδήγησε στην απιστία;

 

Γράφει η Λιάνα Ανδρεοπούλου

 Σε μία σχέση είναι πολύ πιθανόν να προκύψει η απιστία ανάμεσα στο ζευγάρι. Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις και το θέμα έχει απασχολήσει γυναίκες οι οποίες είτε έμαθαν για την απιστία είτε την υποψιάστηκαν. Τι οδήγησε όμως τον σύντροφό τους σε αυτή την επιλογή; Για κάποιους άντρες η απιστία είναι κάτι συχνό και απλό, για κάποιους άλλους είναι κάτι που δεν τους απασχολεί παρά μόνο αν συναντήσουν κάτι πολύ ξεχωριστό.

   Συχνά θα ακούσετε ο σύντροφος να έχει πλέον την αίσθηση ότι όλα έχουν γίνει δεδομένα. Ο παράγοντας αυτός οδηγεί το ζευγάρι  σε μια ρουτίνα η οποία φθείρει, αδιαμφισβήτητα, και τους δύο. Έτσι συντηρείτε μία σχέση η οποία αν και ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς πλέον έχει μείνει στάσιμη. Στη περίπτωση αυτή ,η γυναίκα νιώθει πως δεν λαμβάνει την ίδια προσοχή που έπαιρνε πάραυτα αποφεύγει να θίξει το θέμα. Από την  άλλη πλευρά, οι άντρες δεν έχουν την συναισθηματική ωριμότητα να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Ειδικά όταν γνωρίζουν πως αυτά θα δυσαρεστήσουν/θυμώσουν τη σύντροφό τους.

    Φανταστείτε, λοιπόν ,πόσο εύκολο είναι να μπει το τρίτο πρόσωπο στη σχέση. Η έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας ,η ανάγκη για αυτοεπιβεβαίωση είναι λόγοι που οδηγούν στην απιστία και τα δύο φύλα. Αν κρίνετε πως έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο, βρείτε το θάρρος να συζητήσετε με τον σύντροφό σας όλα αυτά που σας απασχολούν.Διότι όταν επιλέγουμε τη σιωπή και προσποιούμαστε ότι η σχέση μας είναι καλή(ανεβάζοντας φωτογραφίες μας στα social media)τότε συμβάλλουμε και εμείς σε αυτή την κατάσταση.

 

περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: Σχέσεις

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Όλοι αγαπούν την ανεξάρτητη γυναίκα μέχρι να απειλήσει το εγώ τους

Χρειάζεται θάρρος για να αγαπάς μια ανεξάρτητη γυναίκα. Εάν δεν είσαι ο ίδιος ανεξάρτητος …