Τουνισμός

 

Γράφει η Κική Αβραμίδου.

My style rocks βλέπετε; Αν όχι κακώς, να ξεκινήσετε, γιατί χάνετε το απόγειο της κιτρινίλας, (σαν την εκπομπή της Λαμπίρη στο Star  το 2009 ένα πράγμα),  όχι τόσο στα ρούχα και το στυλ αλλά στις συμπεριφορές και τις επιλογές. Πιο συγκεκριμένα αναφέρομαι στο φαινόμενο Ιωάννα Τούνη, ένα πολύ συμπαθητικό, αυθόρμητο και αληθινό κορίτσι γνωστό κυρίως στα σοκάκια της Θεσσαλονίκης(Markiz), το οποίο μέσα από την εκπομπή, έχει δεχθεί κυρίως αρνητικές κριτικές από τηλεθεατές θα έλεγα, παρά από την Αγία Τριάδα(επιτροπή). Κριτικές οι οποίες κυρίως αφορούν την επιλογή των ρούχων που κάνει η Τζο(Ιωάννα-Johanna-Jo-Τζο), αναφερόμενες ως προκλητικές, Με καμία στιλιστική παρέμβαση και χωρίς γούστο(τουνισμός).

 

Το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι η Τζο, είναι ότι η τελευταία δεκαετία επικροτεί τον τουνισμό. Η τηλεόραση, το Facebook και κυρίως το instragram έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην αλλαγή του στυλ και αυτά έχουν καθοδηγήσει κατά κάποιον τρόπο την επιλογή του  τι βγάζουμε προς τα έξω.

Για παράδειγμα μια απλή βόλτα στο instagram να κάνεις θα δεις ότι είναι γεμάτο από φωτογραφίες κοριτσιών που κάτι θέλουν να δείξουν, μπούτι θα είναι αυτό, στήθος, πόδια  και αλλά πολλά που γνωρίζουμε όλοι. Δεν θα δούμε ποτέ μια φωτογραφία με μια κοπέλα να διαβάζει Harry Poter με την γάτα της δίπλα, να παίρνει πάνω από 34 likes. Αντιθέτως μια κοπέλα που έχει ξαπλώσει στο κρεβάτι και φαίνεται η ποδάρα (και αλλά πολλά) από εδώ μέχρι αύριο και κοιτάει το κινητό της μπορεί να φτάσει και τα 1000.

Θέλω να πω και να καταλήξω, δεν φταίει η Τούνη για αυτό που είναι ή επιλέγει να είναι. Ότι είναι διαφορετικό και ξεχωρίζει έχουμε την τάση να το λογοκρίνουμε. Η προσέγγιση μας όμως πρέπει να είναι σφαιρική, ζούμε  την περίοδο του τουνισμού και είναι πολλά κορίτσια εκεί έξω σαν την Τούνη, το θέμα δεν είναι να τις κατακρίνουμε ή να τις αλλάξουμε, αλλά να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. #metintouni

  • My style rocks(?)

    Λοιπόν κορίτσια σήμερα θα συζητήσουμε για στιλ , θα το αναλύσουμε, θα το μελετήσουμε και θ…
περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: Sito
περισσότερα στή: Διάφορα

Δείτε επίσης

Τι σημαίνει άραγε ο όρος «μπιτς bodies» ? Γράφει η Κική Αβραμίδου

Αχχχχ είπα και εγώ σαν όλα τα κοριτσάκια να πάω επιτέλους παραλία, να βάλω τις γυαλάρες μο…