Το εκπαιδευτικό βιβλίο «Τα Φυλλαράκια των Χριστουγέννων» απο το Elniplex μόλις κυκλοφόρησε!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η γνωστή και αγαπημένη παρέα των οκτώ φίλων προσπαθεί να βοηθήσει τον θείο του Σαρδάμ να φτιάξει εγκαίρως ένα ονειρεμένο Χριστουγεννιάτικο Χωριό. Η ομάδα των ξωτικών που είχε αναλάβει το έργο αρρώστησε κι έτσι το ξωτικό Στράκαστρούκας θα συνεργαστεί με τον Άνω Κάτω, τη Φαρσί, την Πόζα Λίζα, τον Σαρδάμ, την Πίξελ, τον Τάτσι Μίτσι Κότσι, τον Αμνέους και την Τζόγια. Θα προλάβουν όμως να ετοιμάσουν εγκαίρως τα σπιτάκια με τις λιχουδιές, τις κατασκευές, και τα κάλαντα;

Meli melo

Πρόκειται για ένα γιορτινό βιβλίο το οποίο μέσα από μια πρωτότυπη περιπέτεια φέρνει τα παιδιά σε επαφή με ελληνικά έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς καλλιεργώντας παράλληλα την κρίση, τη φαντασία, γλωσσικές και λογικομαθηματικές δεξιότητες. Η ιστορία του βιβλίου μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Νηπιαγωγείο και την Α’ Δημοτικού καθώς οι διάλογοι είναι γραμμένοι σε στίχους. Δίνει εξάλλου, πολλές ιδέες για τη δημιουργία ενός χριστουγεννιάτικου εργαστηρίου.

 

Περιέχει ένα έγχρωμο, διασκεδαστικό παιχνίδι με κάρτες!

Αυτό που κάνει τα Φυλλαράκια να ξεχωρίζουν

  Περιέχουν πολλά ανοιχτά φύλλα εργασίας, ασκήσεις δηλαδή όπου μπορεί να υπάρχουν                    περισσότερες από μία σωστές απαντήσεις. Στις ασκήσεις αυτές βλέπουμε τον τρόπο σκέψης ενός παιδιού και δεν επιβραβεύουμε απλώς τη μία και μοναδική σωστή απάντηση.

  Όλα τα βιβλία με τα Φυλλαράκια διέπονται από μία ενιαία ιστορία. Όλα τα φύλλα συνδέονται μεταξύ τους και δεν είναι ξεκομμένα το ένα από το άλλο.

  Το παιδί-αναγνώστης αποτελεί ισότιμο μέλος της ομάδας και συμμετέχει ενεργά στην επίλυση των ερωτημάτων, δίχως να είναι απλώς ένας λύτης.

  Χιούμορ, διαρκείς προκλήσεις, καλλιέργεια της φαντασίας και της κριτικής ικανότητας

  Βίωση της απόλυτης ικανοποίησης στο τέλος με την αποκάλυψη και την επίλυση του μυστηρίου.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ!

The book secret by Elniplex

Ο Άνω Κάτω, η Φαρσί, η Πόζα Λίζα, ο Σαρδάμ, ο Τάτσι Μίτσι Κότσι, ο Αμανέους, η Τζόγια και η Πίξελ μας αποκάλυψαν ότι σε αυτό το έκτο βιβλίο/περιπέτειά τους υπάρχει ένας ήρωας- έκπληξη που κρύβεται σε κάθε σελίδα και μας προκαλεί να τον ανακαλύψουμε. Ένα ακόμα μυστικό που μας εμπιστεύτηκαν είναι ότι τους ήταν δύσκολο να συναγωνιστούν στις τρεχάλες τον καινούριο τους φίλο, το ξωτικό Στρακαστρούκα γιατί η εικονογράφος Ρένια Μεταλληνού του ζωγράφισε ένα τέλειο αμαξίδιο!

Και μην ξεχάσετε:

Μαζί με τα Φυλλαράκια των Χριστουγέννων, κυκλοφορούν και τα Φυλλαράκια της Γλώσσας, των Μαθηματικών, της Τέχνης, των Διακοπών και της Φύσης με δώρο ένα εκπληκτικό επιτραπέζιο. Δείτε το στις εκδόσεις Μεταίχμιο εδώ.

Τίτλος: Τα Φυλλαράκια των Χριστουγέννων
Συγγραφείς: Απόστολος Πάππος, Μαίρη Μπιρμπίλη, Δώρα Πουρή, Ανέζα Κολόμβου, Φωτεινή Βαρδάκα, Καίτη Παρασκευά, Χρυσάνθη Δενδρή
Εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνού
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Σειρά: Εκπαιδευτικά βιβλία για την προσχολική εκπαίδευση
Σελίδες: 48

περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: Βίκυ Γκλούμπου
περισσότερα στή: Διάβασε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Τα βιβλία που βρίσκονται σε προσφορά από 10/02/2020 έως 15/02/2020 στα βιβλιοπωλεία ‘Πάπυρος’

Η Γιάννα Σισμανίδου από τα “Βιβλιοπωλεία Πάπυρος’’ μας προτείνει βιβλία που θα βρίσκονται …