Το μενού της Πρωτοχρονιάς του 2020 μας προτείνουν οι private chef Χαρίσιος Βαχτσεβάνος και Μαρία Δήμα Εξασφαλίσαμε για εσάς και τους αγαπημένους σας ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο μενού για αυτή τη βραδιά!

Το 2020 είναι προ των πυλών… κάποιοι έχουν επιλέξει να περάσουν αυτή τη βραδιά με φίλους σε ένα χιονισμένο σαλέ, άλλοι οικογενειακά στο χωριό, άλλοι σε μαγαζιά εστίασης και κέντρα διασκέδασης. Μία πολύ καλή ιδέα για το πρώτο βράδυ της χρονιάς είναι να διοργανώσεις  το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο σπίτι σου παρέα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα!!!

Όσοι από εσάς επιλέξουν να ανοίξουν το σπίτι τους για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι το ερώτημα που κυριαρχεί είναι ένα; «Τι να μαγειρέψω; Θέλω κάτι εύκολο, αλλά και ιδιαίτερο… απλό αλλά και… εντυπωσιακό !!!».

Μες το μυαλό σου είμαι; Για αυτή την ξεχωριστή βραδιά που είναι η πρώτη του χρόνου, το  www.Donnasito.gr , έχει φροντίσει για εσένα δίνοντάς σου ακριβώς αυτό που θέλεις!

Εξασφάλισε  από δύο private chef  να προτείνουν το καλύτερο, εύκολο, ιδιαίτερο και ευφάνταστο πρωτοχρονιάτικο  μενού που θα ντύσει αρμονικά με όμορφα χρώματα το τραπέζι σου, θα δώσει ιδιαίτερα αρώματα και εντάσεις ακόμη και στους πιο γευστικούς ουρανίσκους που απαιτούν το εκλεπτυσμένο και ψάχνουν την τελειότητα, για να σε κάνει να ξεχωρίσεις με τις μαγειρικές σου επιλογές!!!

Οι chef Χαρίσιος Βαχτσεβάνος και Μαρία Δήμα ανοίγουν τα μαγειρικά τους τεφτέρια και μοιράζονται μαζί μας το μενού του 2020!

Ξεκινάμε με ένα φίνο, γευστικό και σπιρτάδο καλοσώρισμα με τεκίλα, χυμό ρόδι, τσιτσιμπυρα (ginger beer) και λαιμ.  ‘Pomegranate Paloma ginger’

Ακολουθεί ‘Σούπα παντζαριού’. Με καπνιστό παντζάρι τζίντζερ και κρέμα καρύδας.

Σειρά έχει το ορεκτικό που θέλουμε να είναι ελαφρύ και να μας ανοίξει την όρεξη για το κυρίως πιάτο. ‘Ψητά μανιτάρια πορτομπέλο με σπανάκι, μοσχοκάρυδο ,τυρί white Stilton και σως κράμπερις’  &Πράσινη σαλάτα με αποξηραμένα κεράσια, blue cheese, μήλο και καραμελωμένα καρύδια με vinaigrette σύκο’.

Την παράσταση έρχεται να κλέψει το ‘Αρνίσιο κότσι με πουρέ σελινόριζας, τσάτνει κρεμμυδιού και σάλτσα δεντρολίβανο’

Λίγο πριν υποδεχτούμε τον καινούργιο  χρόν,ο την εμφάνισή του στο γιορτινό τραπέζι κάνει του γλυκό ‘Αχλάδια ποσέ με μαυροδάφνη σερβιρισμένο σε brownies με ροζ πιπέρι, ανθότυρο και καρύδια’.

Γελάστε, χορέψτε, περάστε όμορφα, ζήστε τη στιγμή γιατί όπως λέει και ένα ρητό «ότι κάνεις την πρώτη μέρα του χρόνου θα το κάνεις και όλες τις υπόλοιπες!!!»

Καλή Επιτυχία και Καλή Χρονιά!!!

 

Χαρίσιος Βαχτσεβάνος

Με καταγωγή από την Κοζάνη.  Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε στο 4*Sunshine Corfu Hotel & Spa για 2 χρόνια. Αμέσως μετά και για άλλα 2 χρόνια στο 5* Corfu Palace. Ασχολήθηκε με  2 Ιταλικά εστιατόρια: Sapori e vini  και Lucciola Garden Restaurant και τα τελευταία 2 χρόνια ασχολείται με βίλες και γιοτ σαν Private Chef..
Η μαγειρική για εμένα είναι κάτι μοναδικό. Κάτι φανταστικό. Είναι απίθανο το πως μπορείς παίρνοντας μια ακατέργαστη πρώτη ύλη να δημιουργήσεις κάτι όμορφο και γευστικό…’
Με ποιες κουζίνες έχεις ασχοληθεί;
Μου αρέσει πάρα πολύ η Ιταλική κουζίνα γιατί είμαι λάτρης της Pasta… Έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με τη Γαλλική γαστρονομία και με τη Μεσογειακή και τώρα τελευταία και λίγο με την Ινδική…. Τώρα τελευταία προσπαθώ και εγώ να ακολουθήσω τις τάσεις των vegetarian και vigan…
Τι έχεις κρατήσει από την πορεία σου  στο κλάδο της μαγειρικής;
Πολλές εμπειρίες και κάθε φορά προσπαθώ να προσαρμοστω έτσι ώστε να μπορώ να δώσω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτό το επάγγελμα όσο περισσότερο το ακολουθείς τόσα περισσότερα πράγματα μπορεί να σου δώσει και να σε κάνει καλύτερο….

 

 Μαρία Δήμα

Με καταγωγή από την Κέρκυρα. Η πρώτη της  επαγγελματική δραστηριότητα ήταν στο 4* ξενοδοχείο sunshine Corfu Hotel & spa στο οποίο εργάστηκε για 2 χρόνια… Αμέσως Μετά και για άλλα 2 χρόνια συνέχισε στο 5* Grecotel Eva Palace, 2 χρόνια στο gourmet εστιατόριο του 5* Corfu Imperial Grecotel Exclusive Resort Και από το 2018 μέχρι και σήμερα ασχολείται πλέον σαν Private Chef σε βίλες και γιοτ. 
Η μαγειρική για εμένα είναι αυτό που πολλοί αποκαλούν μαγεία.!!!  Είναι ο τρόπος που μπορεί να εκφράσει ένας μάγειρας τα συναισθήματα του δημιουργώντας κάτι μοναδικό….’
Με ποιες κουζίνες έχεις ασχοληθεί;
Μέχρι στιγμής έχω ασχοληθεί με την Γαλλική γαστρονομία και τη Μεσογειακή όμως τώρα επικεντρωνομαι στη vegetarian, vegan και pesceterian κουζίνα…. Έχω και μια ελαφριά λατρεία στην Ινδική και Ιαπωνική κουζίνα αλλά δεν έχω ασχοληθεί ακόμα…
Τι έχεις αποκομίσει από τη μαγειρική μέχρι στιγμής;
Η μαγειρική εξελίσσεται συνεχώς οπότε βρίσκομαι σε εγρήγορση έτσι ώστε να  μπορώ να μαθαίνω και να εξελίξω παλιές και νέες συνταγές ανάλογα με τα γούστα και τις προτιμήσεις των πελατών….

Επιμέλεια μενού- φωτογραφιών : Χαρίσιος Βαχτσεβάνος, Μαρία Δήμα

Επιμέλεια κειμένου : Μερόπη Βαχτσεβάνου

Το μενού της Πρωτοχρονιάς του 2020 μας προτείνουν οι private chef Χαρίσιος Βαχτσεβάνος και Μαρία Δήμα Εξασφαλίσαμε για εσάς και τους αγαπημένους σας ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο μενού για αυτή τη βραδιά!">
περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: XMAS

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Μους από πραλίνα με μπισκότο βουτύρου by Γιάννης Λουκάκος

Ψάξαμε για εσάς, τους αγαπητούς μας αναγνώστες μία συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε, αλλά …