Το νέο παιδικό βιβλίο «Ο γιατρός Κλόουν» μας διδάσκει την πραγματική αξία της ζωής!

Γράφει η Βίκυ Γκλούμπου
Υπεύθυνη στήλης Kozani Kids – Νηπιαγωγός

Πριν από κάποιες μέρες είχαμε τη χαρά να παραλάβουμε στο γραφείο μας το υπέροχο βιβλίο του συγγραφέα κ. Δημήτρη Ταουκίδη «Ο Γιατρός Κλόουν» από τις εκδόσεις Παρισιάνου Α.Ε! Ομολογουμένως, ήταν μια από εκείνες τις μικρές γλυκές στιγμές , ανοίγοντας το πακέτο.

Meli melo

 

Η μικρή Νίκη περίμενε πως θα είχε ένα ήσυχο βράδυ στο δωμάτιό της. Κι αυτό γιατί δεν λογάριαζε τον βιαστικό κύριο Κλόουν, έναν άνδρα που εμφανίστηκε ξαφνικά στην είσοδο της απέναντι πολυκατοικίας και στη συνέχεια χάθηκε, δίχως κανείς να το πάρει είδηση, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αλήθεια! Πού μπορεί να πήγε ο κύριος Κλόουν; Λέτε να επισκέφτηκε το τσίρκο της πόλης για να δώσει μια παράσταση, κάποιον παιδότοπο στη γειτονιά για να πάρει μέρος σε μια παιδική γιορτή ή μήπως ένα κατάστημα με είδη αποκριών για να αγοράσει μια καινούργια κόκκινη μύτη;

Κι όμως, είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο κλόουν αυτής της ιστορίας είχε μια πολύ πιο σημαντική αποστολή να φέρει εις πέρας. Κι η αποστολή αυτή, σε μια κοινωνία που συνεχώς αλλάζει και είναι γεμάτη από προβλήματα, είναι η προσφορά χαράς, διασκέδασης και ελπίδας στα παιδιά που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Αν λοιπόν θέλετε και εσείς να βοηθήσετε τον κύριο Κλόουν, όπως έκανε η μικρή Νίκη, δεν έχετε παρά να διαβάσετε αυτό το βιβλίο.

Απλά φορέστε την κόκκινη μύτη σας… και είστε έτοιμοι να το απολαύσετε!

Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, αμέτρητα συναισθήματα περνούσαν,  γυρνώντας την κάθε σελίδα. Είναι  τόσο δύσκολο να δημιουργήσει κανείς ένα παιδικό βιβλίο και να αναφέρεται σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα! Η αλήθεια είναι πως , ελάχιστοι γνωρίζουν το επάγγελμα των γιατρών κλόουν και τη συνεισφορά τους σε εκείνα τα παιδιά που έχουν ανάγκη από λίγη χαρά.

Υπέροχα συγκινητικό, με ευρηματική απόδοση και όμορφο λόγο με ρίμες, το βιβλίο «Ο Γιατρός Κλόουν» μας διδάσκει πως τελικά,  εκείνα τα πράγματα που έχουν αξία στη ζωή, είναι εκείνες οι μικρές γλυκές στιγμές που θα γελάσεις με την ψυχή σου! Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφερθώ και στην εντυπωσιακή εικονογράφηση του κ. θοδωρή Τιμπιλή, ο οποίος μας εξέπληξε με τις υπέροχες και άκρως ευφάνταστες εικόνες!

Μέσα από αυτό το βιβλίο,  μπορεί ένα παιδί να γνωρίσει το επάγγελμα του Γιατρού Κλόουν καθώς και να κατανοήσει τις αξίες της ζωής μας όπως την αγάπη, την ελπίδα, το γέλιο αλλά και την αξία της συνεισφοράς!

  

Εάν θέλετε να μάθετε για το έργο των Γιατρών Κλόουν δεν έχετε παρά να το διαβάσετε,  καθώς μπορείτε να πληροφορηθείτε μέσα από αυτό για το πρόγραμμα συμπληρωματικής  υγειονομικής περίθαλψης CLOWN CARE, το οποίο στηρίζεται στις αιφνίδιες επισκέψεις από εκπαιδευμένους Γιατρούς Κλόουν σε θαλάμους νοσοκομείων.

 

Συγγραφέας : Ταουκίδης Δημήτρης

Εκδόσεις: Παρισιάνου Α.Ε.

Εικονογράφηση : Θοδωρής Τιμπιλής

Σελίδες: 52

Βίκυ Γκλούμπου
Υπεύθυνη στήλης Kozani Kids – Νηπιαγωγός

περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: Kozani Kids
περισσότερα στή: KozaniKids

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Το τρίτο βιβλίο του Δημήτρη Ταουκίδη «Με Γάλα Μυστικά» από τις εκδόσεις Παρισιάνου

Μόλις πήρα στα χέρια μου το νέο βιβλίο του Δημήτρη με τίτλο «Με Γάλα μυστικά» πραγματικά δ…