Το πλευρό του Αδάμ!

Γράφει η Ελευθερία Βικιάρη

Ξεκινώντας, πριν αναπτύξω θεωρίες, σοφίες και εμπειρίες ζωής , (τύφλα να ‘ χει ο Δαλάι Λάμα!) θα ήθελα να τονίσω κάποιες γενικές παρατηρήσεις .

 

Γενική παρατήρηση 1 : O καλός Θεούλης έφτιαξε την Εύα απ ‘ το πλευρό του Αδάμ (μια θεωρία που κυκλοφόρησε το 2012 λέει πως δημιουργηθήκαμε από το μόριο του. – ακόμη χειρότερα – )Οπότε, κάποιοι αποφάσισαν πως το να γίνεις από το πλευρό σε κάνει κατώτερη. Κι αυτό γιατί, το να γίνεις από λάσπη είναι απείρως ανώτερο.  Δηλαδή , έχεις άλλον αέρα αν λες » Ξέρεις σε ποιον μιλάς ; Εγώ έγινα από νερό και χώμα!»

Γενική παρατήρηση 2 : Το μοναδικό επάγγελμα στο οποίο είμαστε όλοι καλοί, (αν υπήρχε τρόπος να μας πληρώνει κάποιος γι’ αυτό, θα ήμασταν και πλούσιοι) είναι ταμπελογράφος ή πιο σωστά «ταμπελοτοποθετητής » (και δημιουργός λέξεων πέρα από σοφή ) . Με το που περνάει κάποιος από μπροστά μας – ιδίως γυναίκες – χωρίς να γνωρίζουμε , κολλάμε ταμπέλες .

Έχοντας λοιπόν ως βάση αυτές τις παρατηρήσεις, εύλογα βγαίνει το συμπέρασμα πως, είναι πραγματικά δύσκολο να ‘ σαι η Εύα σε έναν κόσμο γεμάτο από » ανώτερους » Αδάμ .

Αποτέλεσμα εικόνας για γυναικες κατωτερες

Πριν ακόμη έρθουμε στο μάταιο τούτο κόσμο πέφτουμε θύματα αυτής της υποτιμητικής στάσης .»Τι περιμένετε αγοράκι ( παιδί που λένε και στο χωριό μου ) ή κορίτσι » ; Αλίμονο αν απαντήσεις κορίτσι … Σε κοιτάνε με οίκτο λέγοντας «Ε, δεν πειράζει γερό να ‘ναι». Δεν μπαίνεις καν στη διαδικασία να εξηγήσεις ότι και τα κορίτσια παιδιά είναι! Τι να πεις άλλωστε; »Αφού γίναμε από πλευρό πάει και τελείωσε – .»

Μόλις γελιόμαστε λοιπόν, να και η πρώτη ταμπέλα! Μπορεί να είναι κολακευτική και από την οικογένεια σου αλλά δεν παύει να είναι ταμπέλα. » Πριγκίπισσα » και ας θέλεις εσύ να είσαι ο Ρομπέν των Δασών.  Ακόμη και τις Απόκριες οι επιλογές σου είναι συγκεκριμένες. Θα ντυθείς νοσοκόμα , προς θεού μη σκεφτείς χειρούργος (ντροπή) . Ντύσου νεράιδα . Τι θα πει εσύ θες σούπερ ήρωας (αίσχος)!

Και όσο μεγαλώνεις τόσο πιο εύκολα οι ταμπέλες κολλάνε . Είσαι κοινωνική ή σ ‘ αρέσει να φλερτάρεις ; Εννοείται πρέπει να κακόχαρακτηριστείς . Για έναν άνδρα βέβαια , αυτό είναι τιμή του και καμάρι του. Άλλωστε στους άνδρες όλες οι ταμπέλες είναι επιδοκιμαστικές και τους επευφημούν . Είναι ο άλλος 60 χρόνων και 800 κιλά αηδία, ( που λέει και ο Ζήκος στον μπακαλόγατο) αλλά τη γυναίκα του τη θέλει το πολύ 30 και μοντέλο … Αν μια γυναίκα έστω και στα 38 θελήσει 30άρη, τότε ολάκερη η κοινωνία, σαν άλλη Άννα Βίσση ωρύεται » ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ , ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ » . Και να οι ταμπέλες πέφτουνε βροχή . Ο άνδρας μια ζωή ονομάζεται εργένης ενώ η γυναίκα ξεκινά απ το μεγαλοκοπέλα και καταλήγει στο γεροντοκόρη (πόσο δίκαιο).

Ατύχησες στο γάμο σου ; Σαν άλλες Βίκυ Μιχαλονάκου ( πού τη θυμήθηκα η άτιμη ) στο Ερωτοδικείο βγάζουν όλες συμπέρασμα πως εσύ φταις . Και δεν πρέπει να ξανά φτιάξεις τη ζωή σου. Και ενώ, ο κύριος μπορεί να αρέσκονταν στον ποδόγυρο (και όχι μόνο, προχωρούσε και παραπάνω), είναι όλοι σίγουροι πως εσύ έκανες την κουτσουκέλα σου. Αλλά και να ξέρουν πως δεν φταις » αααααα , ο ανήρ είναι ο Άνδρας και το θήλυ πρέπει να κάνει τα στραβά μάτια » και ας έχεις αλληθωρίσει καημένη μου, δεν πρέπει να μιλήσεις, σου έρχεται ταμπέλα .

Άντε , ζωντοχήρα κάπως το αντέχεις , αν κάποια στιγμή στα 80 σου μείνεις χήρα μόλις ξεπεράσεις το γεγονός πως εσύ – σύμφωνα με τη κοινή γνώμη – έφαγες το μακαρίτη πρέπει να κλειστείς μέσα, μη σε δει ο ήλιος και βρυκολακιάσει. Ο χήρος όμως μετά από 2 μερούλες να τος στον καφενέ. Το πένθος, πένθος αλλά δεν μπορεί να περιμένει κι ο φουλ του Ρήγα με Βαλέδες ( όλα αρσενικά , πόση αντρίλα Θεέ μου).

Μεταξύ μας , οι καλύτεροι «ταμπελο-τοποθετητές» είμαστε εμείς οι γυναίκες ως προς τις άλλες γυναίκες, αλλά αυτή είναι μια βασική λεπτομέρεια που θα αναλυθεί άλλη φορά.

Επειδή όμως είμαστε έξω καρδιά θα κλείσουμε αισιόδοξα μ ‘ ένα τραγουδάκι της μέγιστης καλλιτέχνιδος, Αθηνάς Χαϊκάλη – και εδώ μπορείτε ελεύθερα να μου κολλήσετε μια ταμπέλα ΝΑ, μετά συγχωρήσεως – για δύο λόγους : α) πού την ξέρω την Αθηνά Χαϊκάλη ( πόσο πιο χαμηλά – τι ντεκαντάνς Χριστέ μου ) και β) για τα χρόνια μου ( Ε δεν είμαι και Μαθουσάλα )

» Δεν συμβιβάζομαι – δεν θυσιάζομαι

οι εντολές είναι δέκα.

Και από τα όπλα μου το μεγαλύτερο

είναι που είμαι ΓΥΝΑΙΚΑ «

🎼 ( ωωωωωωωω τι είπε η άτιμη )  😉

περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: Sito
περισσότερα στή: Σχέσεις

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Όλοι αγαπούν την ανεξάρτητη γυναίκα μέχρι να απειλήσει το εγώ τους

Χρειάζεται θάρρος για να αγαπάς μια ανεξάρτητη γυναίκα. Εάν δεν είσαι ο ίδιος ανεξάρτητος …