Το Baskin ένωσε τον «Αρίων Χανίων» με τον Γ.Σ.Κ «Λασσάνη»!! Γράφει η Λιάνα Ανδρεοπούλου

  Το Σάββατο 11/5 η Κοζάνη και ο αθλητισμός κέρδισαν ένα ακόμη καλάθι στον αγώνα του αθλητικού ιδεώδες.Με μία συλλογική προσπάθεια η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας,ο Ο.Α.Π.Ν Δήμου Κοζάνης,το Κ.Ε.Σ.Υ Κοζάνης,ο Γ.Σ.Κ «Λασσάνης» και το αθλητικό σωματείο ατόμων με αναπηρίες «Αρίων Χανίων» και άλλοι πολλοί συντελεστές με σημαντική δράση διοργάνωσαν στη Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας ημερίδα για το Baskin ως παιδαγωγική ένταξη μέσα από ένα άθλημα.

  Παιδιά με διάφορες μορφές αναπηρίας και πολύ αγάπη για το μπάσκετ συμμετέχουν στο Baskin το οποίο όχι μόνο τους φέρνει κοντά με την άθληση αλλά τους δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ομάδες μεικτές αγοριών και κοριτσιών μεαναπηρίες αλλά και με νέους που δεν αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα.

  Τα συναισθήματα έντονα για όλους εμάς που παρευρεθήκαμε σε αυτή τη συνάντηση και απολαύσαμε κυριολεκτικά το Baskin!!

 

 

  Το Donnasito.gr μίλησε με τον Κωνσταντίνο Γλυκόπουλο, παίκτη του αντρικού τμήματος του Γ.Σ.Κ «Λασσάνη» για την εμπειρία του να παίξει με τα παιδιά του «Αρίων Χανίων» Baskin.

  Πως θα περιέγραφες την εμπειρία που σου δόθηκε να παίξεις όχι το κλασικό μπάσκετ όπως κάνεις χρόνια τώρα,αλλά κάτι διαφορετικό όπως το Baskin;

Κ.Γλυκόπουλος: Μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω κάτι καινούργιο στο κομμάτι του μπάσκετ και του αθλητισμού το οποίο με συγκίνησε βαθύτατα.Θαύμασα την όρεξη και την αγαπη των παιδιών για το άθλημα.

  Τι σου έμεινε στο μυαλό μετά από αυτό το παιχνίδι;

Κ.Γλυκόπουλος: Πιστεύω ότι θα μου μείνουν αποτυπωμένα τα πρόσωπα των παιδιών που αισθάνονταν αληθινή χαρά σε κάθε καλάθι,σε κάθε προσπάθεια,σε κάθε χειροκρότημα.Και οι σχέσεις που έχουν όλοι οι συντελεστές μαζί τους.Είναι σαν μία οικογένεια.

Τι θα ήθελες πλέον να αλλάξει στον αθλητισμό,όσων αφορά αυτά τα παιδιά;

Κ.Γλυκόπουλος: Θα ήθελα να γίνει πιο γνωστό το Baskin,η πολιτεία να συνεχίζει να στηρίζει ανθρώπους και ομάδες που κάνουν αγώνα για πράγματα  που οι περισσότεροι θεωρούμε δεδομένα.Όλοι έχουμε δικαίωμα στη ζωή και τον αθλητισμό.

Το Baskin ένωσε τον «Αρίων Χανίων» με τον Γ.Σ.Κ «Λασσάνη»!! Γράφει η Λιάνα Ανδρεοπούλου">
περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: Πολιτισμός

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Πως γιορτάζεται το Δεκαπενταύγουστο στη Βόρειο Ελλάδα

Με επισημότητα και κάθε λαμπρότητα γιορτάζεται  κάθε χρόνο σε πολλά μέρη της Ελλάδας, η γι…