Χριστουγεννιάτικες μυρωδιές! Συνταγή για κουραμπιέδες από το pastry chef Δημήτρη Χρονόπουλο Τα χριστουγεννιάτικα γλυκά στο επίκεντρο των ημερών

Η αντίστροφη μέτρηση για την αγαπημένη γιορτή του έτους έχει ξεκινήσει και τα σπίτια μας γεμίζουν με αρώματα χειροποίητων εδεσμάτων! Σήμερα σας δίνουμε την αυθεντική συνταγή κουραμπιέδων για να φτιάξετε και να εντυπωσιάσετε τους δικούς σας ανθρώπους!

Υλικά

315 γραμμ. βούτυρο αιγοπρόβειο

50 γραμμ. ζάχαρη άχνη

625 γραμμ. αλεύρι μαλακό

210 γραμμ. μαύρο αμύγδαλο

Ξύσμα από ½ πορτοκάλι

1 γραμμ. μπέικιν πάουντερ

Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Διαδικασία

Στον κάδο του μίξερ, αφρατεύετε το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκάλι και την άχνη με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.  Έπειτα, ρίχνετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Όταν αφομοιωθούν στο μείγμα, βάζετε το αμύγδαλο, το οποίο έχετε θρυμματίσει.

Βγάζετε το ζυμάρι από το μίξερ και σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί πλάθετε τους κουραμπιέδες στο σχήμα και μέγεθος της αρεσκείας σας.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Αφού ψηθούν, πριν κρυώσουν τους πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη μέχρι να καλυφθούν.

Χριστουγεννιάτικες μυρωδιές! Συνταγή για κουραμπιέδες από το pastry chef Δημήτρη Χρονόπουλο Τα χριστουγεννιάτικα γλυκά στο επίκεντρο των ημερών">
περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: Συνταγές

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Εύκολα και λαχταριστά τρουφάκια που λιώνουν στο στόμα !!!

Υλικά για 20-25 τρουφάκια 500γρ σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο 200ml κρέμα γάλακτος (17% λ…