Ψέμα, φιλία και μεγάλα διλήμματα Γιατί οι σχέσεις να γίνονται τόσο περίεργες μερικές φορές;

Μετά από χρόνια σχέσεις με τη φίλη σου, ξαφνικά ανακαλύπτεις πως σου λέει ψέματα. Τι κάνεις; Βάζεις τον εαυτό σου σε κάποιο δίλημμα. Αρνητικές σκέψεις περνάνε από το μυαλό σου. Μπερδεύεσαι, στενοχωριέσαι και προβληματίζεσαι. Να τις μιλήσεις και να τις πεις ότι γνωρίζεις; Ή όχι; και αν ναι; πώς να της το πεις; Τα χειρότερα περνάν από το μυαλό σου! γιατί σκέφτεσαι ότι εάν σου λέει ψέματα για ένα συγκεκριμένο θέμα, τότε στα υπόλοιπα σου λέει όντως την αλήθεια; Σε όλες μας συμβαίνει κάποια στιγμή κάτι τέτοιο. Δεν μπορεί ο άνθρωπος που εμπιστεύεσαι τα μεγαλύτερα σου μυστικά και έχεις μοιραστεί τόσες στιγμές μαζί του, τώρα να μιλάει με άσχημα λόγια για σένα… Πως και γιατί η καλύτερη σου φίλη να φτάσει στο σημείο να σε συκοφαντήσει; Η απογοήτευση που νιώθεις είναι μεγάλη!

Σε μια φιλία χρόνων, θεωρείται δεδομένο πως το ψέμα δεν χωράει ανάμεσα στην αληθινή φιλία και πως η ειλικρίνεια κυριαρχεί. Μέσα από το ψέμα εμφανίζεται η αδυναμία του ατόμου, να ορίσει την αλήθεια και το αίσθημα κατωτερότητας που βιώνει απέναντι στον φίλο του. Λέγοντας ψέματα για αυτόν προσπαθεί να τον υποτιμήσει για να ανέβει αυτός στα μάτια των άλλων και να επικαλύψει με αυτόν τον τρόπο την χαμηλή του αυτοεκτίμηση.

Είναι όντως έτσι; Γιατί σε κάποιες περιπτώσεις όμως, μπορεί να μην κρύβονται τόσο σύνθετες διεργασίες αλλά να έχει επηρεαστεί από κάποιο άσχημο συμβάν που μπορεί να είχε προκύψει μεταξύ σας. Έτσι παρατηρούνται περιπτώσεις όπου ξαφνικά το ψέμα και η προδοσία μπορεί να κλονίσουν μια φιλία. Τι γίνεται λοιπόν τότε; Πως να αντιδράσεις όταν η καλύτερη σου φίλη, σου λέει ψέματα και το ανακαλύπτεις;

Μάλλον είναι πλέον ώρα να κανονίσεις ένα ραντεβού μαζί της. Να κάνεις μια ήρεμη κουβέντα που θα της δώσεις να καταλάβει ότι γνωρίζεις τι συμβαίνει και  δεν ήταν σωστή η συμπεριφορά της απέναντί σου. Ρώτα την ευθέως εάν τελικά ισχύει το γεγονός που έμαθες και τότε τσέκαρε τι ακριβώς συμβαίνει. Προσπάθησε να την  κάνεις να κατανοήσει ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη σου και πως θα χρειαστεί να δείξει έμπρακτα την συγνώμη της, αν θέλει να διατηρηθεί αυτή η φιλία. Δίνοντας της μια ευκαιρία να αποδείξει πως αυτό που συνέβη δεν σε αντιπροσωπεύει και ήταν απλά μια κακιά στιγμή στην σχέση σας. Παράλληλα κερδίζεις και εσύ χρόνο να αναρωτηθείς τι σου προσφέρει αυτή η φιλία και πόσο επώδυνο θα ήταν για σένα να διαλυθεί.

Εάν το σκέφτεσαι για πολύ χάνεις χρόνο και οι αντιστάσεις σου πέφτουν. Εάν δεν είναι έτοιμη για να μιλήσεις όμως; Πολλές φορές δεν ξέρουμε πώς να συμπεριφερθούμε, αλλά είναι άδικο και για τον εαυτό μας να του προσάπτουμε  μια τέτοια συμπεριφορά. Όπως και να έχει η κατάσταση, πρέπει να σεβαστείς τον εαυτό σου.

Γιατί οι σχέσεις να γίνονται τόσο περίεργες μερικές φορές;

Ο χρόνος λένε  όλα τα γιατρεύει! Δώσε λίγο χρόνο και αν παρατηρήσεις ότι συνεχίζονται τέτοιες συμπεριφορές από πλευράς της,  μάλλον ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσεις, πως αυτή δεν ήταν μια πραγματική και ειλικρινής φιλία και το καλύτερο που θα έχεις να κάνεις είναι να σκεφτείς πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να απομακρυνθείς.

Ευχαριστούμε την αναγνώστριά μας, που μοιράστηκε μαζί μας ένα τόσο λεπτό ζήτημα που όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε περάσει από αυτή την κατάσταση. Είναι ωραίο να επικοινωνούμε μέσα από διάφορα κείμενα που μας απασχόλησαν κάποτε ή ακόμη μας απασχολούν!

Ψέμα, φιλία και μεγάλα διλήμματα Γιατί οι σχέσεις να γίνονται τόσο περίεργες μερικές φορές;">
περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: Σχέσεις

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Όλοι αγαπούν την ανεξάρτητη γυναίκα μέχρι να απειλήσει το εγώ τους

Χρειάζεται θάρρος για να αγαπάς μια ανεξάρτητη γυναίκα. Εάν δεν είσαι ο ίδιος ανεξάρτητος …