Ψυχοθεραπεία. Τι ενεργοποιεί το άγχος; Μαρία Παπαδοπούλου, Εκπ.-Κλινικη Ψυχολόγος

Σε ποιον είναι χρήσιμη η ψυχοθεραπεία;
Η ψυχοθεραπεία μπορεί να φανεί χρήσιμη σε όλους για πολλά είδη δυσκολιών!Για παράδειγμα,μπορεί να αφορά ένα θάνατο,ένα διαζύγιο,μια τραυματική εμπειρία. Ίσως γιατί  πολλοί  άνθρωποι  νιώθουν αδιέξοδα  στη  ζωή,πως  ο χρόνος  περνάει,η έχει  έντονο  άγχος,φοβίες,κατάθλιψη,βουλιμία, ανορεξία  κ.α.. Με ειδική μέθοδο το άτομο θα βοηθηθεί κατάλληλα-δημιουργωντας έτσι σχέση εμπιστοσύνης και ασφάλειας.
Για ποιο λόγο επιλέξατε τον τομέα της ψυχολογίας;
Στην οικογένεια μου υπήρχαν επιρροές προς την ανάλυση της ψυχής ενός ανθρώπου και το έβρισκα απόλυτα ενδιαφέρον,με μεγάλη ευθύνη φυσικά,αλλά δημιουργώντας μια κατεύθυνση που οδηγεί και τον ίδιο τον ψυχολόγο σε περισσότερη αυτογνωσία!
Τι θα λέγατε σε κάποιον που διστάζει να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία;
Δε μένει παρά να ερωτηθεί αν θα προτιμούσε αυτός ο άνθρωπος να διαγνώσει και να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα ή να υποκριθεί ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα με ότι αυτό συνεπάγεται;
Επιγραμματικά,τι θα προτείνατε σε κάποιον που βιώνει πολύ άγχος στην καθημερινότητα του;
Λοιπόν,ο φόβος είναι φυσιολογικό συναίσθημα,προϋπήρχε για να προστατεύσει τον άνθρωπο από φυσικές απειλές.Το σώμα μας παραλύει -είτε ανεβαίνει η αδρεναλίνη-το αίμα φεύγει απτό στομάχι,η καρδιά χτυπά γρήγορα και το άτομο με το αίμα στα άκρα πλέον είναι έτοιμο να τρέξει μακριά εφόσον έχει αντιληφθεί κίνδυνο!Με τη θεραπεία μαθαίνουμε τι πράγμα μας αγχώνεις, αν είναι επικίνδυνο και σαφώς αν υπάρχουν συγκεκριμένες σκέψεις, αναμνήσεις η εικόνες που αποφεύγει να σκέφτεται γιατί ενεργοποιεί το άγχος του!
Μαρία Παπαδοπούλου,
Εκπ.-Κλινικη Ψυχολόγος

Ψυχοθεραπεία. Τι ενεργοποιεί το άγχος; Μαρία Παπαδοπούλου, Εκπ.-Κλινικη Ψυχολόγος">
περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: Donna
περισσότερα στή: Υγεία και Ευεξία

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Η κατάλληλη φροντίδα του δέρματος μετά το καλοκαίρι

Οι καλοκαιρινές διακοπές έχουν τελειώσει και αισθάνεστε πλήρως αναζωογονημένοι  και ισορρο…