Όμορφες και εντυπωσιακές βιβλιοθήκες στο κόσμο! Κάθε βιβλιοθήκη έχει κάτι που την κάνει μοναδική!

Ορισμένες από αυτές εντυπωσιάζουν με τον μοντέρνο σχεδιασμό τους, ενώ άλλες έχουν ιστορία εκατοντάδων ετών. Κάποιες επικεντρώνονται σε έναν συγκεκριμένο τύπο λογοτεχνίας, ενώ άλλες έχουν γεμίσει τα ράφια τους με εκατομμύρια βιβλία διαφορετικών ειδών. Σας παραθέτουμε κάποιες από τις πιο ιδιαίτερες βιβλιοθήκες!

Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας ιδρύθηκε το 1368 και η επέκταση της οφείλεται στον  Λουδοβίκο ΙΔ΄. Βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Γαλλίας  το Παρίσι  και σημερινός πρόεδρος της είναι ο Μπρυνό Ρασίν (Bruno Racine). Στο εσωτερικό του κτιρίου, υπάρχουν αρκετοί χώροι ειδικά διαμορφωμένοι για παρουσίαση εκθέσεων, οργάνωση εκδηλώσεων και άλλες δραστηριότητες σχετικές με το βιβλίο. Στα ράφια της θα βρει κανείς  πέντε χιλιάδες ελληνικά χειρόγραφα.

Abbey library of Saint Gall – Ελβετία

Η βιβλιοθήκη σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Peter Thumb σε στυλ ροκοκό και η κατασκευή της κράτησε σχεδόν δέκα χρόνια  1758 – 1767. Η συλλογή της είναι πολύ σημαντική, καθώς στο κτίριο βρίσκονται μερικά από τα πιο παλιά βιβλία στο κόσμο. Εκτός από τους 160.000 τόμους, που είναι διαθέσιμοι για δημόσια χρήση, κατέχει και  2.100 χειρόγραφα που χρονολογούνται από τον 8ο έως τον 15ο αιώνα, τα οποία λόγω της παλαιότητάς τους πρέπει να διαβάζονται σε ειδική αίθουσα ανάγνωσης.

Yangzhou Zhongshuge– Κίνα

Η καταπληκτική αυτή βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε το 2016. Η γενικότερη ιδέα γύρω από το κτίσιμό της, έχει ως βάση το νερό, καθώς ο επισκέπτης φαίνεται πως περπατά πάνω σε ένα ποτάμι. Ο αρχιτέκτονας χρησιμοποίησε επίσης μαύρο καθρέφτη στο  δάπεδο και τοξωτά ράφια, ώστε να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ενός τούνελ από βιβλία.

Jay Walker’s Private Library – Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Η Βιβλιοθήκη περιλαμβάνει περίπου 20.000 τόμους και εκατοντάδες μουσειακού  επιπέδου βιβλία, χειρόγραφα, χάρτες και έργα τέχνης. Αυτά τα πολύτιμα αντικείμενα στεγάζονται  σε ένα πολύ ιδιαίτερο και ζεστό περιβάλλον. Σχεδιαστής της ο Μ. C. Escher.

 

 

Εθνική Βιβλιοθήκη της Τσεχικής Δημοκρατίας

Η εξαιρετικής ομορφιάς Εθνική Βιβλιοθήκη της Τσεχικής Δημοκρατίας, είναι η μεγαλύτερη της χώρας. Στα ράφια της υπάρχουν περίπου 6 εκατομμύρια έγγραφα, έχοντας περίπου 60.000 εγγεγραμμένους αναγνώστες.

 

The Library of Admont Abbey – Αυστρία

Τη μεγαλύτερη μοναστική αίθουσα-βιβλιοθήκη  θα την βρούμε στην Αυστρία. O αρχιτέκτονας Josef Hueber δημιούργησε ένα πραγματικό αριστούργημα, που θεωρείται δικαίως ως μια από τις πιο έντυπωσιακές του κόσμου, αφήνοντας όλους τους επισκέπτες της έκπληκτους απο την μαγευτική ομορφιά της.

Δημοτική Βιβλιοθήκη της Στουτγκάρδης

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Στουτγκάρδης θεωρείται ένα αρχιτεκτονικό θαύμα και είναι μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου. Ο αρχιτέκτονάς της Yi, δημιούργησε ένα περιβάλλον φωτεινό και ζεστό συνάμα, όντας πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες.

Conarte Library – Μεξικό

Η Conarte Library βρίσκεται στην πόλη Μοντερέι του Μεξικού. Η βιβλιοθήκη έχει θέσει ως στόχο την προώθηση και τόνωση της καλλιτεχνικής έκφρασης και υποστηρίζει τη διατήρηση και τον εμπλουτισμό του πολιτισμού. Η έξυπνη σχεδίασή της, η οποία δίνει περισσότερο χρώμα και προοπτική, κάνει την εμπειρία της ανάγνωσης, περισσότερο ενδιαφέρουσα.

maxmag

 

Όμορφες και εντυπωσιακές βιβλιοθήκες στο κόσμο! Κάθε βιβλιοθήκη έχει κάτι που την κάνει μοναδική!">
περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: Διάφορα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Stand up Comedy «ΟΛΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ» 3. . 2.. 1… Πάμεεε!!!

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 !!!! Εεεε ναιιιι!!!! 14 χρόνια μετά την πρώτ…