Όσο πιο νωρίς αρχίσει το παιδί μουσικό όργανο, τόσο το καλύτερο

 

Όσο πιο νωρίς αρχίσετε στο παιδί σας μαθήματα μουσικής, τόσο το καλύτερο καταλήγει νέα έρευνα που έγινε στον Καναδά. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η μουσική εκπαίδευση ενισχύει τις συνάψεις μεταξύ περιοχών του παιδικού εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για την κίνηση -αλλά αυτό συμβαίνει αν το παιδί αρχίσει ένα μουσικό όργανο πριν την ηλικία των 7 ετών.

Η ερευνήτρια Virginia Penhune, του Concordia University, δήλωσε ότι η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου απαιτεί συντονισμό μεταξύ των χεριών και του οπτικού ή ακουστικού ερεθίσματος. Η έναρξη μουσικής εκπαίδευσης σε νεαρή ηλικία βοηθά να ενισχύονται οι εγκεφαλικές συνάψεις που είναι ζωτικές για τη βελτίωση αργότερα.

Meli melo

Οι ερευνητές αξιολόγησαν την απόδοση 36 ενηλίκων μουσικών που ολοκλήρωσαν μια εργασία κίνησης. Αν και όλοι οι μουσικοί είχαν τον ίδιο αριθμό χρόνων εκπαίδευσης, μισοί άρχισαν πριν την ηλικία των 7 ετών και οι υπόλοιποι σε μεγαλύτερη ηλικία. Αν και οι 2 ομάδες μουσικών εξασκήθηκαν για 2 ημέρες, η έρευνα αποκάλυψε ότι όσοι άρχισαν την εκπαίδευση πριν την ηλικία των 7 ετών είχαν καλύτερο συγχρονισμό στην κινητική εργασία.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η μουσική εκπαίδευση μεταξύ 6 και 8 ετών μπορεί να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμες αλλαγές στη δομή του εγκέφαλο και τις κινητικές ικανότητες των παιδιών. Οι ερευνητές σημειώνουν ότι όσο πιο νωρίς άρχισαν οι μουσικοί την εκπαίδευση τόσο πιο ισχυρές ήταν οι συνάψεις μεταξύ περιοχών του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για την κίνηση.

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι τα μαθήματα μουσικής μπορούν να ενισχύσουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου σε μικρή ηλικία. Βέβαια, σημειώνουν ότι αν και η πρώιμη μουσική εκπαίδευση μπορεί να ενισχύει την ανάπτυξη του εγκεφάλου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι καθιστά τους ανθρώπους καλύτερους μουσικούς.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο ‘ Journal of Neuroscience.’

iatronet.gr

περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: KozaniKids

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

15 κατασκηνώσεις για παιδιά με 30 ευρώ που μπορούν να κάνουν διακοπές!

Την απόφαση για το κρατικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2019 υπέγραψε η αναπληρώτρια υπουργός Ε…