Αδέσποτα σκυλιά: Υιοθετήστε ένα και εσείς!!!

Στην Ελλάδα σήμερα πιθανολογείται ότι υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο αδέσποτα σκυλιά. Ο ακριβής αριθμός τους είναι δύσκολο να υπολογιστεί καθώς μεταβάλλεται συνεχώς.

Είναι επιτακτική ανάγκη να υιοθετεί ο κόσμος σκυλιά παρά να αγοράζει. Οι όροι φιλοξενίας των φιλοζωικών ανά την Ελλάδα, καθώς και τα καταφύγια των Δήμων οπού υπάρχουν, δηλώνουν υπέρ πλήρη και οι δρόμοι είναι γεμάτοι.

Υιοθετώντας ένα αδεσποτάκι δεν σώζεται απλά μια ζωή από σχεδόν βέβαιο θάνατο, βοηθάτε στην μείωση των αδέσποτων, αλλά και αποτρέπεται να μην συνεχιστεί το παράνομο συνήθως εμπόριο σκύλων.

Συνήθως το παράνομο εμπόριο σκύλων κρύβει σκηνές εξαθλίωσης και κακοποίησης. Όλη αυτή η κατάσταση έχει σαν αρχή το εύκολο κέρδος και μόνο. Συνήθως τα κουτάβια που προέρχονται από αυτό το εμπόριο υποφέρουν τόσο από θέματα σωματικής υγείας όσο και ψυχικής. Εκτός από τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα γνωστά σε όλους puppy mills υπάρχουν και οι «εκτροφείς»  της πίσω αυλής όπου αναγκάζουν τα ζώα τους σε πολλαπλές γέννες με σκοπό την παράνομη πώληση κουταβιών σε «τιμές ευκαιρίας». Συνήθως τα ζώα αυτά είναι ανεμβολίαστα, ακόμα και οι μάνες, και φυσικά δίνονται χωρίς τον κατάλληλο έλεγχο σε οικογένειες και χωρίς μικροτσίπ οπότε η πιθανότητα να βρεθούν στον δρόμο ως αδέσποτα είναι μεγάλη.

Επίσης πολύς κόσμος επιμένει στο να υιοθετήσει μόνο κουταβάκι. Όσο χαριτωμένα και να είναι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κουτάβι έχει και πάρα πολλές υποχρεώσεις. Είναι απαραίτητο να εκπαιδευτεί για όλα τα βασικά και συνήθως η ζωντάνια και η ζωηράδα του δημιουργούν προβλήματα στους κηδεμόνες, που δεν είχαν υπολογίσει όλη την δυσκολία. Στα καταφύγια και στους δρόμους υπάρχουν πάρα πολλά ενήλικα ζώα που είναι κατάλληλα για υιοθεσία. Το μόνο που επιθυμούν είναι να δώσουν και να πάρουν αγάπη. Πιο ήρεμοι χαρακτήρες, είναι και αυτοί κατάλληλοι και τους αξίζει μετά από όλα αυτά που συνήθως έχουν υποστεί να βρουν την δική τους οικογένεια.

Υιοθετήστε ένα αδεσποτάκι και θα καταλάβετε ότι η αγάπη που προσφέρει είναι άφθονη. Η ζωή δεν μπορεί να υπολογιστεί σε αξία, ούτε να αποκτηθεί με χρήματα !!!

 

περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: Sito
περισσότερα στή: Διάφορα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

8 Μαρτίου Ημέρα της γυναίκας

Μπορεί στο σήμερα να μην φαντάζει τόσο δύσκολο το να είσαι γυναίκα… Μπορεί ναι, να έχουμε …