Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας βρέχεται από τη Μεσόγειο και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τις Βαλεαρίδες (Μαγιόρκα, Μενόρκα, Ίμπιζα).

Για πολλές δεκαετίες βρισκόταν στη σκιά της Βαρκελώνης και της Μαδρίτης, όμως πλέον η πατρίδα του Σαντιάγκο Καλατράβα αποτελεί έναν από τους πιο hot προορισμούς που καταφέρνει να ακολουθεί τις σύγχρονες τάσεις. Μία πόλη ηλιόλουστη, με αρκετά αξιοθέατα και πολλές επιλογές διασκέδασης.Για ακόμη μια φορά όμως, εμείς θα σας προτείνουμε αυτά που δεν πρέπει να παραλείψετε…

Η Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών αλλά και το IVMA (Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης) παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Η πρώτη περιλαμβάνει ένα φουτουριστικό σύμπλεγμα κτιρίων, με το ωκεανογραφικό να κλέβει την παράσταση, πραγματικό σημείο συνάντησης της καινοτομίας, της επιστήμης, της αναψυχής και του πολιτισμού, ενώ στο δεύτερο πραγματοποιούνται κατά καιρούς εκθέσεις που σίγουρα δεν θα ήθελες να χάσεις.

Ανταλλακτήριο Μεταξιού της Βαλένθια

Το συγκεκριμένο κτίριο με τον βαλενθιανό γοτθικό ρυθμό, κατασκευάστηκε την περίοδο 1482-1548 και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης.

Γενικότερα το ιστορικό της κέντρο αξίζει να το περπατήσετε (όχι μία, πολλές φορές) για να θαυμάσετε το ολοζώντανο ένδοξο παρελθόν της, αλλά και να ανακαλύψετε συνοικίες όπως η Barrio del Carmen, που παραδοσιακά θεωρείται στέκι καλλιτεχνών με αρκετά φινετσάτα καφέ, μπαρ και εστιατόρια.

Θα βρεθείτε στη γενέτειρα της paella και θα φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε τη σπεσιαλιτέ της; No… No… No… ούτε καν να το διανοηθείτε!

Δυσαναπλήρωτο το κενό και θα το μετανιώσετε οικτρά, για τον λόγο ότι οι ντόπιοι γνωρίζουν καλά το μυστικό της παρασκευής της (αφήνουν να καεί ελαφρώς στο τηγάνι), αλλά και την τεχνική που προϋποθέτει καθόλου ανακάτεμα για να μη λασπώσει το ρύζι.

Κάθε Μάρτιο η πόλη μεταμορφώνεται και υποδέχεται κόσμο από ολόκληρη τη χώρα, αλλά και το εξωτερικό, για τον εορτασμό της επίσημης έναρξης της ανοιξιάτικης περιόδου. Η γνωστή «γιορτή της φωτιάς» έχει το όνομα Las Fallas και διαρκεί πέντε ολόκληρες ημέρες. Κροτίδες, πυροτεχνήματα, μουσική και χορός, είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά της.

Όσον αφορά στη διαμονή, σίγουρα δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να βρείτε τη λύση που σας ταιριάζει.

Τα cozy ξενοδοχεία που ξεκινούν από 70 ευρώ/βράδυ, αλλά και οι αερογραμμές χαμηλού κόστους, καθιστούν τη Βαλένθια μία προσιτή πόλη που αξίζει για πολλούς λόγους να επισκεφθείς με την πρώτη ευκαιρία.

Στα μεγάλα της ατού δε, σημειώστε και το εξής: Απέχει μόλις 3 ώρες με το τρένο ή το λεωφορείο από τη Βαρκελώνη, επομένως μπορείτε με ευκολία να το συνδυάσετε, αν νιώσετε την ανάγκη ή την όρεξη να εξερευνήσετε παραπάνω από ένα μέρη.

κείμενο via

περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: Πολιτισμός

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Οι Φανοί της Κοζάνης

Ο Φανός είναι γιορτή και ξεφάντωμα γύρω από το βωμό της αποκριάτικης εορταστικής πυρράς με…