Ενυδάτωσε πρόσωπo, σώμα και μαλλιά με 3 τρόπους!

Γράφει η Τζένη Δασκάλου

Όλα τα ωραία πράγματα κάποια στιγμή τελειώνουν! Όταν επιστρέφουμε από τις διακοπές μας πιάνει μια μελαγχολία και θέλουμε όλοι το χρόνο μας όταν επιστρέφουμε στη βάση μας για να προσαρμοστούμε. Μετά λοιπόν από το άδειασμα της βαλίτσας, πολλών πλυντηρίων στο σπίτι και καθαριότητας κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και τι να δούμε!?

Το πρόσωπό μας αφυδατωμένο όπως επίσης και το δέρμα μας και τα μαλλιά μας θαμπά και άτονα! Όλη αυτή η εικόνα του εαυτού μας  χαλάει τη διάθεση και σίγουρα καθρεφτίζεται και στο πρόσωπό μας! Κορίτσια αυτό που σας προτείνω είναι η ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ! Είναι γνωστό ότι ο ήλιος και η θάλασσα σε αφυδατώνουν και αυτό φαίνεται μετά το τέλος των διακοπών!

Ακολούθησε τα παρακάτω tips και θα δεις το σώμα σου, τα μαλλιά σου και το πρόσωπό σου να λάμπουν!

Πιες πολύ νερό!

Σκέψου ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών έχεις χάσει μεγάλο ποσοστό νερό. Κατανάλωσε τροφές όπως το καρπούζι, το αγγούρι κλπ.

Δώσε βάση στο σωστό καθαρισμό προσώπου πρωί και βράδυ.

Αυτή τη περίοδο καλό είναι να αποφύγεις μάσκες και πήλιγκ, γιατί αν το δέρμα είναι αφυδατωμένο θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Προτίμησε λοιπόν ένα απαλό gel καθαρισμού ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου πρωί και βράδυ και μετά μια ενυδατική λοσιόν. Απόφυγε το σαπούνι!Μετά άπλωσε την ενυδατική σου και είσαι έτοιμη!

Δώσε βάση στην ενυδάτωση σώματος με μια πολύ απλή σπιτική συνταγή!

Ανακάτεψε σε ένα μπολ λάδι baby oil με το αγαπημένο σου αφρόλουτρο και λίγη κρυσταλλική ζάχαρη. Κάνε με το μείγμα αυτό μασάζ σε όλο σου το σώμα και αφού το αφήσεις 10 λεπτά κάνε ντους. Αμέσως θα δεις το σώμα σου απαλό και ενυδατωμένο.

Ενυδάτωσε τα μαλλιά σου

Μην πιάνεις τα μαλλιά σου σφιχτούς κότσους και μην κάνεις wet look αυτή την περίοδο με αφρούς και gel γιατί θα ταλαιπωρηθούν μετά τη θάλασσα.

Αρχικά όταν επιστρέψεις από τις διακοπές αν τα μαλλιά σου είναι αρκετά ταλαιπωρημένα, πήγαινε κατευθείαν στον κομμωτή σου και κάνε ένα κούρεμα και μια επαγγελματική περιποίηση. Αμέσως θα δεις την εικόνα των μαλλιών σου να αλλάζει.

Στο σπίτι άφησε στην άκρη το απλό σαμπουάν που είχες στις διακοπές για να ξεπλένεις την αλμύρα και χρησιμοποίησε ένα επαγγελματικό σαμπουάν ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου και την κατάλληλη μάσκα για μια ολοκληρωμένη περιποίηση. Στο εμπόριο θα βρεις μεγάλη ποικιλία. Τέλος απόφυγε να τα σκουπίζεις με δύναμη και να τα τρίβεις!

Τώρα είσαι έτοιμη να υποδεχθείς τη νέα σεζόν πανέμορφη και ανανεωμένη!

περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: Ομορφιά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Τα 3 καλύτερα homemade scrubs χειλιών

Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στη φροντίδα των μαλλιών και του προσώπου μας παραβλέποντας έν…