Ιδέες για να δημιουργήστε τα δικά σας Χριστουγεννιάτικα στολίδια Παίξτε με τα παιδιά σας, δημιουργήστε και περάστε χρόνο μαζί!

Τα Χριστούγεννα είναι κυρίως για τα παιδιά. Αυτός είναι ένας λόγος να αφιερώσετε στα παιδιά σας περισσότερο χρόνο και να περάσετε ένα απόγευμα πιο δημιουργικό μαζί.

Η χειροτεχνία βοηθάει το παιδί να κατανοήσει καλύτερα την σχέση αιτίας – αποτελέσματος. Καλλιεργείται η πρακτική νοημοσύνη, η ικανότητα δηλαδή του ανθρώπου να εντοπίζει το κατάλληλο εργαλείο και να το χρησιμοποιήσει με τον σωστό τρόπο για να επιλύσει ένα πρόβλημα ή να κατασκευάσει κάτι. Η χειροτεχνία έχει να κάνει με τον πειραματισμό, τις ιδιότητες και τις υφές των υλικών και την τροποποίησή τους. Από το πως μπορούμε να πάρουμε ένα αποτύπωμα ενός αντικειμένου για να φτιάξουμε ένα αντίγραφο με πηλό ή πλαστελίνη μέχρι το πως αλλάζουν τα χρώματα όταν τα συνδυάζουμε.

Αν ακόμη δεν στολίσατε ή ετοιμάζεστε να στολίσετε μέσα στις επόμενες ημέρες  τότε μη χάνετε χρόνο! Παρακάτω θα βρείτε ορισμένες ιδέες για να δημιουργήσετε χριστουγεννιάτικα στολίδια που θα διακοσμήσετε το σπίτι σας…

Φτιάξτε χιονάνθρωπους με καπάκια αναψυκτικών

Κατασκευάστε όμορφες μπάλες σπάζοντας μερικά παλιά cd

Φτιάξτε ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο ζωγραφίζοντας μία ξύλινη παλέτα 

 

Κολλήστε ξυλάκια κανέλας στα κεριά για να μοσχομυρίσει το σπίτι σας

Δημιουργήστε τις δικές χιονόμπαλες

 

Φτιάξτε έναν χιονάνθρωπο με πλαστικά ποτήρια 

Μ.Β.

Ιδέες για να δημιουργήστε τα δικά σας Χριστουγεννιάτικα στολίδια Παίξτε με τα παιδιά σας, δημιουργήστε και περάστε χρόνο μαζί! ">
περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: XMAS

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Η Θένια Ελευθεριάδου από τα “Βιβλιοπωλεία Πάπυρος’’ μας ενημερώνει για το καλό εκπαιδευτικό παιχνίδι

Οι παρακάτω τιμές ισχύουν για την εβδομάδα 30/12/2019 – 4/1/2020. Για να ενεργοποιήσ…