Με ποιους τρόπους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κυτταρίτιδα !

Για αρχή θα πρέπει να αναφέρουμε τι είναι η κυτταρίτιδα. Την κυτταρίτιδα την αναφέρουμε συνήθως σαν ένα αισθητικό πρόβλημα, παρόλα αυτά είναι στην πραγματικότητα μία διαταραχή του υποδόριου ιστού η οποία συνδέεται με την κυκλοφορία του αίματος, τις ορμόνες και άλλους διάφορους γενετικούς παράγοντες.  Η συγκεκριμένη πάθηση συνήθως εμφανίζεται προοδευτικά και επιδεινώνεται σε περιόδους όπως η εφηβεία, η εγκυμοσύνη ή η εμμηνόπαυση – περιόδους κατά τις οποία οι ορμόνες μεταβάλλονται και το οιστρογόνο αρχίζει να επικρατεί. Ποιοι όμως οι τρόποι που μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε;

Διατροφή

 

Υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής. Η σωστή διατροφή είναι πολύ σημαντική για να έχουμε υγιές βάρος και σώμα και πρέπει να μας γίνει τρόπος ζωής. Ουσιαστικά θα πρέπει να κοπούν οι  γρήγοροι υδατάνθρακες (γλυκά, λευκό ψωμί,ρύζι και μακαρόνια) τα αναψυκτικά και το αλκοόλ , τα ζωικά λίπη , τα τηγανητά φαγητά, ενώ θα πρέπει να ελλατωθεί και το αλάτι, διότι προκαλεί κατακράτηση υγρών και άρα εμποδίζει την ομαλή απομάκρυνση των τοξινών.
Προσπάθησε να εντάξεις στην διατροφή σου :  Τα φρούτα και τα λαχανικά σε κάθε γεύμα (κυρίως τα σπαράγγια, το αβοκάντο, τις μπανάνες, τα μούρα, τα μπρόκολο, τα αχλάδια, τον ανανά και το πεπόνι). Αντικατέστησε τα ζωικά γάλατα με φυτικά γάλατα όπως αμυγδάλου ή σογιας, πρόσθεσε τις φυτικές ίνες (ιδιαίτερα τις νιφάδες βρώμης και το ψωμί ολικής άλεσης)και τα όσπρια στη διατροφή σου.
Γίνε χορτοφάγος:  Η χορτοφαγική διατροφή έχει την ικανότητα να μειώσει το λίπος στον οργανισμό σας με αποτέλεσμα να έχετε λιγότερη κυτταρίτιδα. Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το International Journal of Obesity απέδειξε πως άνθρωποι που τρώνε περισσότερο κρέας έχουν 27% παραπάνω πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι από αυτούς που ακολουθούν μία χορτοφαγική διατροφή. Η ομάδα ανθρώπων όπου καταναλώνουν κρέας συστηματικά τρώνε κατά μέσο όρο 700 θερμίδες ημερησίως περισσότερες από αυτούς που είναι χορτοφάγοι.
 

Πιες πολύ νερό!

Οι ειδικοί σε θέματα διατροφής τονίζουν πως πρέπει να πίνετε 2 λίτρα νερό την ημέρα και να τρώτε επιπλέον τροφές που περιέχουν πολύ νερό. Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται όταν ίνες κολλαγόνου κάτω από το δέρμα σφίγγουν με αποτέλεσμα οι αποθήκες λίπους να διογκώνονται δημιουργώντας τη γνωστή σε όλους μας όψη πορτοκαλιού.Υπάρχουν εφαρμογές στα κινητά όπου σας υπενθμίζουν να πιείτε νερό η κάποιο άλλο ροφημα έτσι ώστε να ενυδατωθείτε σωστά και με πρόγραμμα έτσι ώστε να μην φτάσετε στο σημείο όπου θα πιέζεται τον εαυτό σας! Εκτός από το νερό, μπορείτε να καταναλώνεται πράσινο τσάι όπου είναι μια ιδανική λύση για όσους δεν είναι φαν του νερού, προσθέστε 2-3 σταγόνες λεμόνι μέσα για πιο ενεργή λιποδιάλυση.

Στεγνό βούρτσισμα στην περιοχή του προβλήματος!

Όσες έχουν δοκιμάσει αυτή τη τεχνική για κάποιο διάστημα θα σας μιλήσουν κατενθουσιασμένες για τα αποτελέσματα. Ουσιαστικά θα πρέπει να προμηθευτείτε μία βουρτσα με φυσική τρίχα και ξύλινη μακριά λαβή όπου θα βρείτε σε φαρμακεία! Η διαδικασία είναι η εξής, σε στεγνό και καθαρό δέρμα ξεκινήστε να κάνετε κινήσεις πάντα από κάτω προς τα πάνω, ξεκινώντας από τα πόδια! Οι κινήσεις θα πρέπει να είναι σταθερές κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος χωρίς βέβαια να πονάτε. Το δέρμα πρέπει να κοκκινίσει έτσι ώστε να αιματωθεί σωστά η περιοχή για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα!

Κάνε Squats

Τα squats ή αλλιώς τα βαθιά καθίσματα είναι η νούμερο ένα άσκηση όπου βοηθά στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας αλλά και να τονώσει την περιοχή των γλουτών! Στάσου όρθια με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά όσο το άνοιγμα των ώμων σου, βάλε τα χέρια στη μέση σου ή στην ευθεία των ώμων σου και λύγισε τα γόνατα σου κάνοντας βαθύ κάθισμα. Μείνε έτσι για για μερικά δευτερόλεπτα και γύρνα στην αρχική σου θέση. Κάνε 3 σετ των 15 επαναλήψεων σε καθημερινή βάση και θα δεις το σώμα σου να αλλάζει και η κυτταρίτιδα να υποχωρεί σημαντικά!

περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: Υγεία και Ευεξία

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Ο κοζανίτης ιατρός Χρήστος Κυρατσούς επικεφαλής της έρευνας για το εμβόλιο του κοροναϊού στη Νέα Υόρκη

Χιλιόμετρα μακριά από την εστία της έξαρσης του κοροναϊού ένας έλληνας γιατρός στη Νέα Υόρ…