Στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης η διαχρονική παράσταση «Το Τάβλι»!!!

  Σάββατο 29 Ιουνίου και Κυριακή 30 Ιουνίου,το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης θα φιλοξενήσει τη διαχρονική παράσταση «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη, με τους αγαπημένους στο ευρύ κοινό ηθοποιούς ,Ιεροκλή Μιχαηλίδη και ο Γεράσιμο Σκιαδαρέση. «Το Τάβλι» διαπραγματεύεται το νεοελληνικό όνειρο του να πιάσεις την καλή. Δύο χαρακτήρες γνώριμοι σε όλους μας και λαϊκοι ,συζητάνε ένα Αυγουστιάτικο απόγευμα  μετά από ένα μεσημεριανό ύπνο, την ώρα του ιερού απογευματινού καφέ στη βεράντα τους και συζητούν πώς θα βγάλουν λεφτά και θα γλυτώσουν από τη φτώχεια τους.

Οι δυο ήρωες, ο Φώντας, άνθρωπος της πιάτσας, και ο  Κόλιας, πρώην αντιστασιακός και νυν λαχειοπώλης, ονειρεύονται να στήσουν μαζί μια κομπίνα, με στόχο τα μεγάλα κέρδη και την είσοδο στην υψηλή κοινωνία.

  Το «Τάβλι», είναι έργο προφητικό και γι’ αυτό πάντα επίκαιρο, πρωτοανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης τον Φεβρουάριο του 1972, μεσούσης της δικτατορίας, σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν, με πρωταγωνιστές τον Νικήτα Τσακίρογλου ως Φώντα και τον Γιάννη Μόρτζο ως Κόλια. Από τότε, ανεβαίνει συχνά στις θεατρικές σκηνές, γεγονός που καταδεικνύει την οξυδερκή ματιά του συγγραφέα στη νεοελληνική νοοτροπία.

Παραγωγή: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης

Συντελεστές

Κείμενο: Δημήτρης Κεχαΐδης

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης

Σκηνικά: Πουλχερία Τζόβα

Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου

Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Με τους : Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση

Τιμές εισιτηρίων: Από 10 ευρώ

Προπώληση:

Viva.gr

Στο τηλέφωνο 11876

Στα καταστήματα Wind και Seven Spots

Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ

 

περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: Events

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Οι Φανοί της Κοζάνης

Ο Φανός είναι γιορτή και ξεφάντωμα γύρω από το βωμό της αποκριάτικης εορταστικής πυρράς με…