Τώρα που οι φράουλες είναι στην εποχή τους είναι μια καλή ευκαιρία να περιποιηθούμε τους αγαπημένους μας με τη δική μας σπιτική μαρμελάδα.

Υλικά για 10 μικρά βάζα

  • 4 κιλά φράουλες
  • 3.200 γραμμάρια ζάχαρη
  • (για κάθε κιλό φράουλες
  • χρειαζόμαστε 800 γραμμάρια
  • ζάχαρη)
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι
  • Βανίλια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλένουμε τις φράουλες μέσα σε νερό χωρίς να κόψουμε το κοτσανάκι. Αλλάζουμε αρκετές φορές το νερό και έπειτα τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε στα δύο.Τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και από πάνω ρίχνουμε τη ζάχαρη.Τις αφήνουμε στην κατσαρόλα όλο το βράδυ και το πρωί τις ανακατεύουμε και τις βάζουμε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία.

Ξαφρίζουμε λίγο τον αφρό και δυναμώνουμε προσεκτικά για να μη μας φουσκώσει. Αφήνουμε να βράσει για  1 με 2 ώρες ώσπου να δέσει. Λιώνουμε τη μαρμελάδα ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Δοκιμάζουμε σε ένα πιάτο μία μικρή κουταλιά και ελέγχουμε είτε γυρνώντας ανάποδα το πιάτο είτε χωρίζοντας τη στη μέση αν είναι έτοιμη. Ρίχνουμε τη βανίλια και το λεμόνι και σβήνουμε τη φωτιά.

Βάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα που τα έχουμε βάλει για 15 λεπτά στους 100 βαθμούς στο φούρνο πάνω σε πετσέτα τοποθετημένα ανάποδα.

Αφού γεμίσουμε τα βάζα καλά ως πάνω τα κλείνουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα.Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη.

Καλή επιτυχία.

περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: Donna
περισσότερα στή: Συνταγές

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Εύκολα και λαχταριστά τρουφάκια που λιώνουν στο στόμα !!!

Υλικά για 20-25 τρουφάκια 500γρ σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο 200ml κρέμα γάλακτος (17% λ…