3 Ιδανικοί προορισμοί στην Ελλάδα για να επισκεφτείτε την περίοδο του Πάσχα

Το Πάσχα πλησιάζει και φέτος θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό. Υπάρχουν πάρα πολλοί προορισμοί και δε ξέρετε ποιόν να επιλέξετε; Εμείς λοιπόν θα σας προτείνουμε 3 ελληνικούς προορισμούς που γιορτάζουν το Πάσχα λίγο πιο διαφορετικά. Πάμε να τους δούμε!!

Κέρκυρα

Το Πάσχα στην Κέρκυρα είναι αδιαμφισβήτητα διαφορετικό. Όλες οι φιλαρμονικές του νησιού βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους δίνοντας έναν διαφορετικό αέρα στην ατμόσφαιρα. Το πρωί του Μ. Σαββάτου οι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης βγαίνουν στα μπαλκόνια και πετάνε μεγάλα κανάτια  με νερό, τους Μποτίδες, υπό τον ήχο τον κανονιοβολισμών από το Φρούριο.

Πάτμος

Ένα όμορφο και ιδιαίτερο Πάσχα θα γιορτάσετε και στην Πάτμο αν την επισκεφτείτε. Οι λειτουργίες της Μ. Εβδομάδας γίνονται στον ξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη. Ένα χαρακτηριστικό έθιμο που αναβιώνει είναι η Τελετή του Νιπτήρος και γίνεται το πρωί της Μ.Παρασκευής στην πλατεία του Δημαρχείου. Η λειτουργία της Ανάστασης γίνεται στο μοναστήρι και το Ευαγγέλιο διαβάζεται σε 7 γλώσσες.

Χίος

Στην Χίο το βράδυ της Ανάστασης την παράσταση κλέβει το έθιμο του ρουκετοπόλεμου. Ο ρουκετοπόλεμος λαμβάνει χώρα στο Βροντάδο της Χίου το οποίο βρίσκεται βόρεια του νησιού και είναι μια παραλιακή κωμόπολη. Σε ένα άλλο μέρος της Χίου, τα Μεστά, τον βράδυ της Ανάστασης καίνε ένα ομοίωμα του Ιούδα.

περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: Εκδρομές

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Stand up Comedy «ΟΛΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ» 3. . 2.. 1… Πάμεεε!!!

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 !!!! Εεεε ναιιιι!!!! 14 χρόνια μετά την πρώτ…