5 τρόποι να τραβήξετε την προσοχή των παιδιών χωρίς να φωνάξετε

Συνήθως, η φωνή της μαμάς στο σπίτι ηχεί σαν μεγάφωνο. Δίνει συνέχεια οδηγίες, επιπλήττει, συμβουλεύει, μαλώνει, φωνάζει… Κι ενώ μπορεί όλη η γειτονιά να είναι στο πόδι από τις φωνές, τα παιδιά παίζουν ανενόχλητα και φυσικά παρακούν τη μαμά τους. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας φυσικά! Τα παιδιά κάνουν τη δουλειά τους κι αυτή δεν είναι να είναι οι στρατιώτες της στρατηγού μαμάς τους.

Θυμηθείτε τον εαυτό σας ως παιδί. Πόσες φορές οι φωνές και οι οδηγίες της μαμάς σας πήγαιναν στο βρόντο; Φυσικά, όπως συνέβαινε και με εσάς έτσι και τα παιδιά σας δεν το κάνουν επίτηδες. Είναι στη φύση τους να είναι ανέμελα και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Το αντίθετο ίσως θα έπρεπε να σας απασχολούσε περισσότερο. Για να γίνετε αντιληπτές λοιπόν από τα παιδιά τότε έχετε κατά νου τα παρακάτω tips και μάλλον η κατάσταση θα βελτιωθεί!

  • Καταλάβετε ότι δεν το κάνουν επίτηδες. Τα παιδιά και οι έφηβοι είναι πολύ εύκολο να αποσπούν την προσοχή τους και φυσικά το ενδιαφέρον τους δεν περιορίζεται στις δικές σας οδηγίες. Αν το πάρετε απόφαση, τότε σίγουρα θα αισθάνεστε καλύτερα.
  • Προσπαθήστε να τους τραβήξετε την προσοχή πριν ξεκινήσετε να τους λέτε τι να κάνουν. Το χιούμορ και τα αστεία είναι πάντα μία σίγουρη επιλογή. Έτσι θα έχετε την προσοχή τους χωρίς να την επιβάλλετε.
  • Αποσπάτε τους την προσοχή με ένα άγγιγμα στον ώμο, πείτε το όνομά τους ή απλά κοιτάξτε τους επίμονα για να καταλάβουν ότι κάτι θέλετε από αυτά. Είναι ένας τρόπος να αντιληφθούν σοβαρά αυτό που τους λέτε.
  • Πολλές φορές, ενώ έχουν ακούσει τι τους λέτε, τα παιδιά δεν αντιδρούν. Προσπαθήστε, όταν εκείνα θέλουν κάτι να σας πουν, να τους δώσετε να καταλάβουν ότι χρειάζεται να απαντούν ή να αντιδρούν όταν τους λέτε κάτι ακόμα κι αν δεν είναι ερώτηση.
  • Το βασικότερο όμως είναι να αντιληφθείτε τον ψυχισμό των παιδιών σας και να έχετε συνέχεια στο μυαλό σας ότι δεν είναι δυνατόν να σκέφτονται όπως εσείς. Αυτό σίγουρα θα λύσει πολλά από τα μικροπροβλήματα που αντιμετωπίζετε καθημερινά.

περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: Kozani Kids
περισσότερα στή: KozaniKids

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

8 ιδέες που μπορoύμε να κάνουμε με τα παιδιά ενώ #menoume_spiti

Ο κορονοϊός Covid-19 χαρακτηρίστηκε και επίσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως πανδ…