90ίλα!

Γράφει η Κική Αβραμίδου

Αχχχχ τα 90s σαν νερό πέρασαν και δεν καταλάβαμε πότε φτάσαμε τα 23(ναι γεννημένη το ’95 είμαι…γελάει ο κόσμος). Πρέπει να το παραδεχτούμε παιδιά αυτήν η δεκαετία ήταν η πιο ωραία, είχε μέσα τους Backstreet Boys, την Σούπερ Κατερίνα (τότε την αγοράζαμε με δραχμές), τους Power Rangers, Μπίγαλη, την Μαρία της γειτονιάς, τον μοναδικό Sakis αλλά καλύτερο από όλα ήταν το Disney Club με τον Λυκούργο και την Καρολίνα που κάθε Σάββατο θυμάμαι καθόμασταν μπροστά από την τηλεόραση με τον αδερφό μου και περιμέναμε να δούμε αν θα διαβάσουν τα γράμματα που τους στέλναμε.


Τι ωραία που ήταν … βγαίναμε έξω παίζαμε κρυφτό, κυνηγητό, μήλα και καθόμασταν μέχρι το βράδυ δεν υπήρχε φόβος. Καλά για κινητά και υπολογιστές ούτε λόγος, μόνο λίγο νομίζω προς τέλος των
90s άρχισαν να κάνουν δειλά δειλά την εμφάνιση τους κάτι υπολογιστές  και μην φανταστείτε ήταν τίποτα λεπτεπίλεπτοι, μαούνες ήταν και ζύγιζαν 20 κιλά το λιγότερο(εντάξει λίγο υπερβολική αλλά για να καταλάβετε το μέγεθος). Επίσης  τίμιο  Nintendo, τι να πω για αυτήν την κονσόλα, που την κασέτα του Super Mario για να παίξει την φυσούσαμε 30 φορές για να ξεκολλήσει το παιχνίδι και παλεύαμε να σώσουμε την πριγκίπισσα Πίτς(Peach)

Επίσης το κλασικό S που ζωγραφίζαμε σε κάθε βιβλίο, τετράδιο και θρανίο που βρίσκαμε μπροστά μας, ήταν το σύμβολο της εποχής μας, και που γράφαμε  στο πίσω μέρος των βιβλίων στην εικόνα κάτω δεξιά από τα αρχικά Οργανισμό εκδόσεων διδακτικών βιβλίων( οι παλιοί ξέρουμε πολύ καλά τι γράφαμε, ας μην το σχολιάσω καλύτερα σε αυτό το άρθρο).Κορίτσια μετά δεν ξέρω αν θυμάστε τα λευκώματα που δίναμε στο δημοτικό  και γυμνάσιο, σε όλους στην τάξη για να γράψουν τι εστί αγάπη(κλαίω λες και ξέραμε τι σημαίνει αγάπη 12 χρόνων),και διαφορά αλλά ερωτήματα που συνήθως απαντούσαμε με ποιηματάκια  και τα αγόρια  απλά με ένα +μφωνω.

90s πραγματικά από τις ωραιότερες εποχές, μπορώ να συνεχίσω την λίστα αλλά δεν θα τελειώσω ποτέ. Το μόνο που θέλω να μείνει από αυτήν την εποχή είναι η γλυκιά ανάμνηση αυτής της δεκαετίας, γεμάτη από χαρά ξεγνοιασιά και χαμόγελα(τώρα θα μου πείτε λογικό μωρό ήσουν, τι θα έκανες θα έκλαιγες την μοίρα σου που δεν είχες γκόμενο, δουλειά και λεφτά; Ένα point το έχετε) παρόλαυτα όλοι εμείς που μεγαλώσαμε στα 90s είμαστε λίγο πιο τυχεροί..

Κική Αβραμίδου

περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: Διάφορα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

8 Μαρτίου Ημέρα της γυναίκας

Μπορεί στο σήμερα να μην φαντάζει τόσο δύσκολο το να είσαι γυναίκα… Μπορεί ναι, να έχουμε …