Spring rolls σε 20′ μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη Δοκιμάστε κάτι διαφορετικό για το αυριανό σας γεύμα

Απολαύστε μία γευστική πανδαισία χρωμάτων και διαφορετικών ειδών για το αυριανό σας τραπέζι , φτιάχνοντας κάτι από…. την χώρα της Κίνας. Τα Spring Rolls είναι ορεκτικό και προέρχεται από μέρη της νότιας Κίνας.  Το ρολό είναι γεμιστό με διάφορα λαχανικά και καμιά φορά και κρέας. Το τηγάνισμα γίνεται σε γουόκ η σε φριτέζα.

Υλικά για 10 άτομα 

  • πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 καρότα
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 5-10 γρ. τζίντζερ
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 2-3 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 10 φύλλα γουόν-τον (Wonton)
  • 600 γρ. ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • φρέσκο κόλιανδρο
  • γλυκόξινη σάλτσα*

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

Κόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τα καρότα σε πολύ λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε στο τηγάνι.

Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το τζίντζερ τριμμένο και ανακατεύουμε.

Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε για 10 λεπτά όλα τα λαχανικά για να μαλακώσουν. Δεν θέλουμε να λιώσουν.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το σησαμέλαιο. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τα υλικά.

Βάζουμε σε μία κούπα το νερό και το αλεύρι. Αφήνουμε στην άκρη.

Ανοίγουμε ένα φύλλο γουον-τον, βάζουμε 1-2 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο και τυλίγουμε. Απλώνουμε περιμετρικά με το μείγμα αλεύρι-νερό για να κολλήσουν τα spring rolls και να μην ανοίξουν. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα spring rolls.

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά να κάψει.

Τηγανίζουμε όλα τα spring rolls για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί λαχταριστό χρώμα.

Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο και γλυκόξινη σάλτσα.

*Υλικά για τη γλυκόξινη σάλτσα 

230 ml νερό (200 ml + 30 ml)

100 γρ. ζάχαρη

60 γρ. ξίδι από λευκό κρασί

1 κ.γ. μπούκοβο

1 γεμάτη κ.σ. κορν φλάουρ (10 γρ.)

spring rolls για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε, τα 200 ml νερό, τη ζάχαρη, το ξίδι και το μπούκοβο.

Παράλληλα, σε ένα μπολάκι βάζουμε τα υπόλοιπα 30 ml νερό, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά.

Αφού διαλυθεί, στο κατσαρολάκι μας, η ζάχαρη και βράσει το μείγμα καλά, αδειάζουμε το μείγμα με το νερό και το κορν φλάουρ.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει το μείγμα και να δέσει η σάλτσα μας.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε σε ένα μπολάκι και σερβίρουμε με τα spring rolls μας.

Καλή Επιτυχία! 

 

Spring rolls σε 20′ μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη Δοκιμάστε κάτι διαφορετικό για το αυριανό σας γεύμα ">
περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: MyDonnasito
περισσότερα στή: Συνταγές

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Εύκολα και λαχταριστά τρουφάκια που λιώνουν στο στόμα !!!

Υλικά για 20-25 τρουφάκια 500γρ σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο 200ml κρέμα γάλακτος (17% λ…