Συνάντηση του έργου BENEFIT, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2023 στα Μπίτολα

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στα Μπίτολα Τεχνική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Διασυνοριακού έργου BENEFIT που συγχρηματοδοτείται από το Interreg Ελλάδα – Βόρεια Μακεδονία. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Millennium στα Μπίτολα.

Την συνάντηση άνοιξε ο υπεύθυνος του έργου Δρ. Ιωάννης Κοτζιάμπασης, Αν. Προϊστάμενος, Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) καλωσορίζοντας τους εταίρους του έργου BENEFIT «Βελτιώνοντας την ενεργειακή απόδοση: Επίδειξη σε δημόσια κτίρια». Στη συνέχεια ο Δήμος Μπίτολα καλωσόρισε τους εταίρους.

Στη συνέχεια οι εταίροι του έργου παρουσίασαν την πρόοδο από τα πακέτα εργασίας στα οποία είναι υπεύθυνοι και συζήτησαν για  την πορεία του έργου.

Οι εταίροι του έργου προέρχονται από την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα:

  1. Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης)
  2. Το Κέντρο Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ)
  3. Το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας

Από τη FYROM και πιο συγκεκριμένα:

  1. Δήμος Bitola
  2. Δημόσια Επιχείρηση για τον αστικό και αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Τέλος, στη συνάντηση παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι από το Δήμο Θεσσαλονίκης όπου συζητήθηκε το παραδοτέο με τη χαρτογράφηση των Δημοτικών κτηρίων.

Βασικές πληροφορίες για το έργο

Το έργο BENEFIT στοχεύει στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης απαίτησης για βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των δημόσιων κτιρίων και της μετατροπής τους σε κτίρια με μειωμένη ή σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας. Οι κύριες κοινές διασυνοριακές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει το έργο BENEFIT αποτελούν: (α) η αντιμετώπιση της ανεπάρκειας των δημόσιων διοικήσεων στον τομέα αυτό, (β) η ανάπτυξη αξιόπιστων, αποδοτικών και αποτελεσματικών ενεργειακών σχεδίων δράσης για τα δημόσια κτίρια, (γ) η ενίσχυση της εμπειρίας στην εφαρμογή μεθοδολογιών προηγμένης ενεργειακής μοντελοποίησης, (δ) η διευκόλυνση στη συλλογή ενεργειακών δεδομένων των κτιρίων, (ε) ο εμπλουτισμός της γνώσης με την εφαρμογή ειδικών μεθοδολογικών εργαλείων για την ταξινόμησή των κτιρίων σε τυπολογίες και (στ) η ανάπτυξη ενός ειδικού συστήματος υποστήριξης αποφάσεων για το σχεδιασμό ενεργειακών εκσυγχρονισμών.

Η δράση εντάσσεται στο έργο «Βελτιώνοντας την ενεργειακή απόδοση : Επίδειξη σε δημόσια κτίρια» με ακρωνύμιο «BENEFIT», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020 στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg IPA- CBC “Ελλάδα – FYROM 2014-2020”.

περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: Donna
περισσότερα στή: Πολιτισμός

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Οι Φανοί της Κοζάνης

Ο Φανός είναι γιορτή και ξεφάντωμα γύρω από το βωμό της αποκριάτικης εορταστικής πυρράς με…