Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες-homemade edition!

Γράφει η Αγγελική Ναθαναηλίδου

Η πιο ωραία εποχή είναι εδώ! Οι μπόμπιρες βολτάρουν, δεν έχουν σχολικές υποχρεώσεις και φυσικά περιμένουν το δώρο τους από τον χοντρούλη κόκκινο Άγιο Βασίλη. Στις δύο βδομάδες ξεγνοιασιάς και ατελείωτων οικογενειακών στιγμών μπορείτε να κάνετε πολλά δημιουργικά πράγματα στο σπίτι μαζί με όλη την οικογένεια.

 

Σας έχω ιδέες για να εξασκήσετε μέσα στις γιορτές τις δεξιότητες των παιδιών σας μέσα από διάφορα παιχνίδια.Ωραίες οι ταινίες και τα κινούμενα σχέδια αλλά σαν τις δραστηριότητες δεν έχει.Πιάστε μολύβι και χαρτί!

 

Χριστουγεννιάτικες κάρτες

Θα χρειαστείτε:

Χαρτόνια,μαρκαδόρους,αυτοκόλλητα και ό,τι άλλα είδη χειροτεχνιών βάλετε στο μάτι. Δείχνετε στο παιδί τι θα κάνετε με μία παλιά κάρτα ή κάποια φωτογραφία. Δειγματίζετε τα δύσκολα σημεία για παράδειγμα πώς να κόψει το χαρτόνι.Μετά αφήνετε το παιδί να σας μιμηθεί και αν χρειαστεί το βοηθάτε.

      

Στην διακόσμηση αφήστε τα παιδιά σας να εκφραστούν ελεύθερα και να δημιουργήσουν.Η δραστηριότητα μπορεί να γίνει και ομαδικά. Μπορείτε να φτιάξετε όλη η οικογένεια μία μεγάλη κάρτα, να κολλήσετε φωτογραφίες,να ζωγραφίσετε και να γράψετε ευχές.

   
Κατά τη διάρκεια της κατασκευής φροντίστε να κυριαρχεί συνεργασία,ευχάριστο κλίμα με τραγούδια και στο τέλος επιβραβεύεστε τα παιδιά σας με λιχουδιές και αγκαλιές.

*Χειροποίητες κάρτες της Αναστασίας Χαϊτίδου

       

       

    

 

Ζωγραφιές μέσα σε πλαίσιο(για μικρότερες ηλικίες):

Βοηθάει τα παιδιά να κατανοήσουν την έννοια του χώρου.Μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις ανάλογα με το αποτυπωμένο σχέδιο για να εμπλουτίσετε τις γνώσεις των παιδιών σας και να δείτε τι γνωρίζουν. Για παράδειγμα: Τι εποχή έχουμε; Τι κάνει τον χειμώνα; Γιατί φοράμε χοντρά ρούχα; κλπ.

             

 

     

 

 

Το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού:

Αντί να βάλετε τα δώρα κάτω από το δέντρο βάλτε φαντασία για διασκεδαστικές δοκιμασίες που θα κρατήσουν τα παιδιά σας σε αγωνία. Αφήστε ένα γράμμα φέτος κάτω από το δέντρο που θα έχει τις οδηγίες για να βρουν σε ποιο σημείο του σπιτιού τα έχει βάλει ο Άγιος Βασίλης. Μπορείτε να προσθέσετε μικρούς γρίφους για να τα κατευθύνετε καθώς και σωματικές δοκιμασίες που να συνδυάζουν γνωστικά ερεθίσματα (π.χ. Βρείτε ένα κόκκινο και ένα κίτρινο αντικείμενο και βάλτε τα στο πορτοκαλί καλάθι.Κόκκινο + κίτρινο = πορτοκαλί)
*Φτιάξτε το παιχνίδι ανάλογα με το ηλικιακό στάδιο των παιδιών σας.

Καλή επιτυχία!!!

Αγγελική Ναθαναηλίδου

περισσότερα σχετικά άρθρα
περισσότερα από: Kozani Kids
περισσότερα στή: KozaniKids

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε επίσης

Το τρίτο βιβλίο του Δημήτρη Ταουκίδη «Με Γάλα Μυστικά» από τις εκδόσεις Παρισιάνου

Μόλις πήρα στα χέρια μου το νέο βιβλίο του Δημήτρη με τίτλο «Με Γάλα μυστικά» πραγματικά δ…